Українські та французькі фахівці в галузі туризму під час спільної наради обговорили питання створення сучасної системи он-лайн бронювання об’єктів розміщення під час проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Впродовж свого спілкування, яке відбулося в приміщенні Державної служби туризму і курортів України, учасники наради розглянули питання роботи української інфраструктури розміщення учасників та гостей Євро-2012, а також під час презентації ознайомилися з досвідом Франції щодо функціонування централізованої системи бронювання готелів, створеної для забезпечення належного розміщення учасників та гостей чемпіонату світу з регбі 2007 року.
Як наголосив перший заступник міністра культури і туризму України Владислав Корнієнко, наша країна дуже потребує взаємного спілкування, вивчення досвіду Франції в підготовці і проведенні великих спортивних заходів, повідомляє інформаційний центр «Україна-2012».
Віруй і все здійсниться
Президент ФК «Металіст» та координатор Євро-2012 у Харкові Олександр Ярославський упевнений, що УЄФА не залишить місто без Євро-2012. «Харкову не відмовлять. Даю за це нуль відсотків. Якщо в політиці я справді не знаю, як я буду інсталюватися при тому чи іншому президенті, то тут я точно знаю, що Харкову не відмовлять. Наше місто сьогодні — найдинамічніше з підготовки до Євро...»
Також пан Ярославський вважає, що ситуація з готелями в Харкові — найкраща серед усіх міст, які претендують на Євро-2012. «У нас краще, ніж будь-де. Є необхідне число готельних номерів. П’ятизіркових потрібно 1240, з них сьогодні прийнято понад 200. Це при тому, що три місяці тому не було жодного. Готелі поліпшують умови обслуговування, і їх ухвалюють структури УЄФА».
«Металіст» — споруда еліт-класу
Реконструйований стадіон «Металіст» номінуватиметься на стадіон еліт-класу, а авторів проекту реконструкції споруди буде висунуто на здобуття Державної премії України.
Про це заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв: «Наступного року, відповідно до норм чинного законодавства, ми плануємо висунути колектив авторів проекту реконструкції ОСК «Металіст» на здобуття Державної премії в галузі архітектури та будівництва. Я впевнений, що цю премію буде заслужено присуджено всьому творчому колективу, котрий переймався реконструкцією нашого стадіону».
Відкриття реконструйованої арени в Харкові заплановано на 5 грудня (ювілейний день народження Олександра Ярославського), коли в 16 турі Прем’єр-ліги «Металіст» прийматиме столичну «Оболонь».