Наданий українською стороною аналіз підготовки до Євро-2012 повною мірою влаштовує експертів УЄФА. Про це президент Федерації футболу України Григорій Суркіс заявив учора на прес-конференції після повернення з Ліона, де звітував про підготовку до європейського чемпіонату. Однак в УЄФА є кілька запитань до України. Зокрема, федерація хвилюється з приводу фінансування об’єктів у період виборчої кампанії та після неї. В УЄФА кажуть, що нерідко в нашій країні фінансування залежить від політичної ситуації та політичної стабільності.
Щоб заспокоїти всіх, уряд планує виділити гроші авансом, заявив у свою чергу віце-прем’єр Іван Васюник. І Григорій Суркіс сподівається, що 11 грудня на засіданні УЄФА повідомлять, що Україна й Польща зможуть провести турнір у форматі чотири на чотири. Мова йде про паритетне право на проведення Євро-2012. Зокрема, від України до свята футболу продовжують активно готуватися Київ, Львів, Харків і Донецьк. А 14 грудня в Києві відбудеться офіційна презентація лого-турніру. «За участі 200 міжнародних представників ЗМІ ця подія практично запускає сам турнір. Після цього 7 лютого у Варшаві відбудеться жеребкування турніру», — повідомив Суркіс.
Крім долі Євро-2012, журналісти цікавилися й тим, хто обійме посаду головного тренера збірної країни. Однак Григорій Суркіс відмовився повідомити ім’я, пообіцявши зібрати з цього приводу окрему прес-конференцію.
«Курбан — наш...»
Футбол. Євген Гусєв, президент казанського «Рубіна», тепер уже дворазового чемпіона Росії, визнав, що в цьому сезоні його клубові було складніше виграти «золото», ніж торік.
Про наставника своєї команди Бердиєва президент каже: «Курбан — наш! Він до кінця свого життя буде в Казані. Якщо, звичайно, його не запросять такі топ-клуби, як «Челсі», «Мілан», «Ювентус». Поки що вони, правда, з цього приводу не зверталися».
Залишили медаль, титул, преміальні
Легка атлетика. Міжнародна асоціація (ІAAF) вирішила зберегти титул чемпіонки світу з бігу на 800 метрів за південноафриканкою Кастер Семені незалежно від результату тестів на статеву відповідність. Про це оголосило Міністерство спорту ПАР.
Уряд цієї країни, адвокати Семені та керівництво ІAAF досягли домовленості про те, що спортовці залишать золоту медаль, титул чемпіонки та преміальні, оскільки її провини в тому, що сталося, нема. Також було вирішено, що ІAAF збереже конфіденційність тестів Семені й не повідомлятиме їх результати.
Нагадаємо, що під час чемпіонату світу в Берліні виникли підозри в статевій невідповідності південноафриканської спортсменки, про яку на міжнародній арені довідалися всього за кілька місяців до турніру. Тоді ж стало відомо, що ІAAF взяла аналізи в Кастер і проводить їх дослідження. Міністерство спорту повідомило, що ІAAF не перешкоджатиме подальшій кар’єрі Семені, але рішення залежатиме тільки від неї.