26 листопада на позачерговому засіданні Верховної Ради буде розглянуто питання стосовно подолання вето Президента на закон про виділення одного мільярда гривень для боротьби з епідемією грипу.
Про це кореспонденту УНІАН повідомив заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, коментуючи відповідну ініціативу 151 депутата від фракції БЮТ.
За словами М. Томенка, Верховна Рада України має зробити все, щоб ці кошти було виділено і спрямовано на закупівлю необхідних медикаментів та медичного обладнання. Він нагадав, що, за оцінками ВООЗ та українських експертів, уряд адекватно спрацював у питанні боротьби з епідемією грипу. Водночас, додав він, міжнародні та українські фахівці кажуть про можливість нових хвиль епідемії грипу в Україні. «Цілком очевидно, що країна має бути готова до цього та закупити відповідну вакцину й медичне обладнання», — сказав заступник Голови Верховної Ради.
Микола Томенко нагадав, що даний законопроект оперативно був ухвалений парламентом в 401 голос народних депутатів. Він наголосив, що в цьому документі закладена така формула витрачання коштів та перевірки цього, що унеможливлює їхнє одностороннє використання. Заступник глави парламенту нагадав: за пропозицією опозиції передбачено, що закупівлю медикаментів контролюватиме відповідний комітет Верховної Ради, який очолюють представники фракції Партії регіонів. «Потреба негайного подолання вето на цей законопроект пов’язана з тим, що Україна якнайшвидше повинна отримати вакцину та медичне обладнання, щоб бути підготовленою до можливої другої хвилі епідемії», — зазначив він. При цьому, за словами М. Томенка, підтримати законопроект парламентська коаліція та опозиція мають разом.
Прес-служба Верховної Ради України.