За даними Держкомстату, у січні-жовтні порівняно з відповідним періодом минулого року виробництво молока зменшилося на 1,2% — передусім через скорочення поголів’я корів. 
Обсяги надоєного впали у 17 регіонах, із них найістотніше — в Київській (на 7%), Дніпропетровській, Львівській (на 6%) та Запорізькій, Чернівецькій (на 5%) областях. Водночас минулорічні обсяги перевищено в Полтавській області (на 9%) та Криму (на 3%).
Загальне поголів’я великої рогатої худоби скоротилося у 22 регіонах, зокрема корів — у всіх регіонах, крім Криму. Найбільше — на 10% — у Закарпатській, на 8% — Донецькій, Житомирській, Київській, на 7% — Дніпропетровській, Сумській, на 6% — у Волинській.
Водночас, стверджує офіційна статистика, в аграрних підприємствах усіх регіонів спостерігалося зростання продуктивності. Найвищі надої за 10 місяців одержано господарствами Київської (в середньому від однієї корови — 4350 кг), Харківської та Черкаської (по 3918 кг), Полтавської (3857 кг) та Тернопільської (3600 кг) областей.