У Львові прийняли рішення встановити в деяких школах відеокамери, з допомогою яких батьки зможуть спостерігати за поведінкою своїх дітей. Забезпечити всім необхідним обладнанням планують уже до кінця цього року 16 шкіл міста. Для цього у Львівській міській раді вже відбулося розкриття тендерних пропозицій закупівлі систем відеоспостереження, і невдовзі тендерна комісія визначатиме переможця. Запропонована кількома фірмами загальна вартість проектів становить від 700 тисяч до 1 мільйона 300 тисяч гривень. Щоправда, в міському бюджеті на встановлення відеообладнання в школах передбачено лише 800 тисяч.
Керуюча справами виконкому Марта Литвинюк повідомила, що перш за все йдеться про встановлення відеокамер не в самих школах, а на пришкільній (прибудинковій) території. Спостереження можна буде здійснювати в онлайн-режимі, а також вести запис на диски, які, за потреби, переглядатимуть.
Визначення переліку шкіл відбувалося спільно з правоохоронцями міста, для яких основною метою встановлення камер навколо шкіл є можливість контролю за нічним розпиванням пива на території шкіл самими ж учнями. На такі факти можна буде оперативно реагувати, а також представити батькам. Деякі директори шкіл самі наполягали на встановленні відеокамер, бо вважають, що не можуть самостійно впоратися із ситуацією, яка складається в мікрорайоні їхніх шкіл. У наступні роки у Львові планують установити відеокамери в усіх школах. У процесі розробки й спеціальний сайт, на котрий зможуть заходити батьки в будь-який час.