Луганська громадськість створює свою наглядову раду з питань розподілу й утримання житла у гуртожитках і користування гуртожитками й прибудинковими територіями. Вона контролюватиме роботу іншої наглядової ради — створеної у Луганській міськраді.
Ця структура з’явилася на початку жовтня, однак її склад викликав здивування: ні представники Луганської обласної ради із захисту прав жителів гуртожитків і багатоквартирних будинків, ні самі мешканці в неї не ввійшли. Як вважає голова Луганської обласної ради із захисту прав мешканців гуртожитків і багатоквартирних будинків Тетяна Тумко, міській владі, мабуть, вигідно на свій розсуд здавати в оренду з подальшим продажем місця загального користування гуртожитків: перші поверхи, душові, колясочні, сушильні кімнати, підвальні приміщення, де перебувають всі комунікації з обслуговування цих будинків. За словами Тетяни Тумко, чиновники порушують законодавство, самовільно прописуючи у гуртожитках «мертві душі». Це сприяє нагромадженню необ’єктивної заборгованості за комунальні послуги. Погашати її немає кому, оскільки потенційні платники фактично відсутні.
Зате на будь-яку претензію з боку мешканців обслуговуючі організації відповідають коротко: «Погасіть заборгованість, і тоді світло, вода й тепло будуть у ваших кімнатах безперебійно».