Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович провів зустріч із експертом Атлантичної ради США, співдиректором програм «Діалог Україна-Захід» Адріаном Каратницьким (на знімку).
Необхідність внесення змін до Основного Закону України, як один із очевидних шляхів консолідації українського суспільства, стало головною темою обговорення.
О. Лавринович зауважив, що свого часу Партія регіонів виносила на розгляд парламенту проект змін до Конституції України. За його словами, ці зміни мали сприяти встановленню в Україні верховенства права та ефективності механізму управління державою.
При цьому О. Лавринович, на прохання співрозмовника, зупинився на деяких положеннях проекту. Політик зазначив, що Партія регіонів пропонувала обрання громадянами України суддів усіх рівнів, забезпечення реального самоврядування, ліквідацію дуалізму виконавчої влади та вибори народних депутатів за відкритими списками.
Торкаючись реалій українського сьогодення, зокрема, внутрішньополітичної та соціально-економічної складової життя держави у контексті виборчої президентської кампанії, О. Лавринович дав зрозуміти, що нинішня кампанія буде складною, і спрогнозував, що наступного року у Верховній Раді України буде сформована нова стабільна коаліція.
 Прес-служба Верховної Ради України.