Футбол. Закінчилася перерва у чемпіонаті країни серед клубів Прем’єр-ліги, пов’язана з виступами збірної України в плей-оф чемпіонату світу. Отже, сьогодні зустрічаються:
«Динамо» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк) (15.00, трансляція на телеканалі «ТЕТ»).
«Ворскла» (Полтава) — «Оболонь» (Київ) (15.00, ТРК «Футбол»).
«Таврія» (Сімферополь) — «Закарпаття» (Ужгород) (16.00, Перший національний).
«Металург» (Донецьк) — «Арсенал» (Київ) (17.00, ТРК «Футбол»).
«Металіст» (Харків) — «Зоря» (Луганськ) (17. 00, телеканал «ТЕТ»).
Завтра відбудеться ще три поєдинки:
«Чорноморець» (Одеса) — «Металург» (Запоріжжя) (13.30, «Футбол»).
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Карпати» (Львів) (15.00, «ТЕТ»).
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) (18.00, «Футбол»).
Лише одного погляду на цей перелік достатньо, щоб визначити центральний матч. От і тренер «Шахтаря» Мірча Луческу вважає: зустріч його команди з «Динамо» на стадіоні імені Валерія Лобановського може стати ключовим поєдинком чемпіонату.
— До матчу з «Динамо» готувалися всі футболісти, а вже в день гри ми визначимося. Можливо, хтось із них у заявку й не потрапить. Аналізуватимемо також психологічний стан гравців і те, як вони відновляться фізично.
Для нас гра з «Динамо» дуже важлива. Може, це ключовий поєдинок турніру. Ми не можемо дозволити собі втрачати очки. Втім, кияни теж. Вони, напевно, спробують нас обіграти й ще більше віддалитися. Сподіватимемося, команди продемонструють футбол високого гатунку. І на перебіг подій на полі жодним чином не вплине суддівство. Нехай виграє сильніший.

А от наставникові динамівців Валерію Газзаєву було складніше готувати свою команду до поєдинку з «гірниками», бо в його розпорядженні було лише... шість провідних виконавців. Адже переважна більшість «основи» перебувала в таборах своїх національних збірних. Усі злетілися до Києва лише за два дні перед сьогоднішнім поєдинком. Звичайно, це мало. Треба врахувати й те, що наступного вівторка «Динамо» в Казані проведе надзвичайно важливий матч Ліги чемпіонів проти місцевого «Рубіна». Утім, динамівці наполегливо готувалися до обох матчів.