Таким був лейтмотив зустрічей Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з жителям Ульяновського і Голованівського районів Кіровоградської області. 
Під час спілкування Володимир Литвин торкнувся кількох дуже важливих на сьогодні проблем стосовно розвитку культури, медицини, освіти та спорту. «Ми повинні цінувати своїх людей і робити все можливе для їх розвитку. Час повернутися обличчям до свого народу, а не їздити по закордонах і не збирати там чужі таланти, — вважає Володимир Литвин. — Люди, особливо молоді, мають відчувати, що вони затребувані, що у них є перспектива». На думку Володимира Литвина, друга вища освіта має бути платною. Молоді люди мають отримувати кредити і відчувати свою відповідальність у житті. Базовий рівень охорони здоров’я має бути державним. Крім того, у сфері медицини ми повинні повністю прибрати посередників. Передаючи комерційній структурі питання забезпечення інсуліном, боротьби з грипом, ми думаємо не про кожного громадянина, а про комерційні структури.
Розмовляючи з жителями західних районів, Володимир Литвин висловив думку і стосовно державного боргу. Сьогодні живуть в борг майже всі країни світу, однак ми маємо чітко розуміти, що наші борги повинні будуть повертати наші діти. Сьогодні в України близько 100 млрд. доларів боргу, але тільки близько 20 — держави. Наступного року з необхідних до повернення 25 млрд. доларів — тільки три є державними. Тому дуже важливо, щоб в якийсь момент корпоративний борг не став державним.
Стосовно відповідальності перед суспільством. Насамперед сьогодні потрібно змінити виборчу систему. Вибори мають проходити не за партійними списками, а в округах. Люди мають чітко знати, кого обирають і хто потім перед ними звітуватиме. А звітувати мають всі. У тім числі і Президент.
Стосовно кількості народних депутатів, то сьогодні оптимальна цифра — це 300, а надалі вона має бути пропорційною до населення, причому ця пропорційність повинна мати місце не тільки для Верховної Ради, а й на рівні областей, районів, міст, селищ.
Ще одне питання, яке потребує нагального вирішення, це гідна заробітна плата. Сьогодні в Україні вона занижена втричі, але водночас має бути підкріплена відповідною працею. Між мінімальною і максимальною заробітною платою має бути встановлене чітке співвідношення — приблизно один до п’яти. Тоді, піднімаючи максимальну заробітну плату, автоматично збільшуватимемо мінімальну.
Стосовно недоторканності. Володимир Литвин за якнайшвидше вирішення цього наболілого питання. Проте такий статус мають сьогодні близько семи тисяч посадових осіб. Нині вже зроблено перший крок, ухвалено відповідний закон, який розглядається Конституційним Судом. Володимир Литвин переконаний, що це питання рано чи пізно буде вирішено.
Мабуть, не випадково під час візиту на Кіровоградщину Голова Верховної Ради відвідав Музей ракетних військ стратегічного призначення. Сьогодні в музеї експонуються зразки ракетних двигунів, допоміжної автотехніки, макет ядерної боєголовки. 
Сьогоднішня боєздатність української армії — одна із найважливіших проблем, у розв’язанні якої Володимир Литвин бачить і зміцнення міжнародного іміджу України, і власної безпеки. Крім того, йдучи назустріч світовому співтовариству та відмовляючись від ядерного потенціалу, Україна свого часу не змогла забезпечити збереження тих матеріальних ресурсів, що вивільнялися. Отож, імовірно, з часом владі доведеться повернутися до вирішення цього питання.
У Кіровограді Володимир Литвин дав прес-конференцію для представників засобів масової інформації та взяв участь у програмі «З перших вуст» обласної державної телерадіокомпанії, що виходить у прямому ефірі.