Вечірнє засідання 19 листопада
Народні обранці прийняли присягу членів Вищої ради юстиції Лідії Ізовітової, Володимира Висоцького і Сергія Сафулька. А потім проголосували за низку проектів постанов про обрання та звільнення суддів.
Затим фракції БЮТ і «Наша Україна — Народна самооборона» попросили перерву. Однак Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович висловив сумніви з приводу того, чи має керівник фракції «НУ—НС» Микола Мартиненко право підпису під таким документом. Зі слів головуючого, формально, очільник фракції не може вважатися її уповноваженим представником. Однозначно відповісти на це питання можна лише після рішення Комітету з питань Регламенту, наголосив О. Лавринович.
На думку голови Регламентного комітету Олександра Єфремова, перерву взагалі неправомірно оголошувати, доки не завершиться розгляд комітетських висновків і пропозицій до проекту закону про державний бюджет.
І все-таки на вимогу двох фракцій було оголошено перерву в засіданні. Як пояснив Сергій Соболєв, вона була потрібна, щоб привернути увагу парламентаріїв до ситуації із звільненням голови Вищого господарського суду Сергія Демченка у зв’язку з досягненням ним пенсійного віку. Головуючий повідомив, що направить лист з цього приводу у Вищу раду юстиції.
Проте до розгляду проекту бюджету парламентарії у четвер так і не дійшли. Для кошторису у вечірньому засіданні залишилося не більш як півгодини. Їх витратили на обговорення того, в який спосіб голосувати. Вирішено, що в п’ятницю ранок почнеться із голосування окремо за кожну поправку, яку запропонував профільний комітет.