Уже кілька днів іде реєстрація вкладників—фізичних осіб Укрпромбанку в Родовід-банку, якому рішенням Кабміну та НБУ доручено виплати депозитів за зобов’язаннями збанкрутілого фінзакладу.
Реєстрація проводиться тільки по телефону (номери 044-200-10-90, 8-800-50-8888) або на сайті.
Для того щоб зареєструватися, потрібно назвати свої прізвище, ім’я та по батькові, серію і номер паспорта, ідентифікаційний номер, а також повідомити, де зручно одержати гроші чи переоформити рахунок. І якщо в перші дні додзвонитися фактично було неможливо, то вже вчора багатьом моїм знайомим удалося зареєструватися. Відразу після реєстрації їм повідомили, коли й куди приходити по готівку й навіть назвали конкретний час, аж до хвилин. Дівчина з кол-центру також пояснила, за яким принципом видаватимуть гроші. Виявляється, програму складено так, що при реєстрації відразу враховується, як довго вклад перебуває на картотеці, тобто коли закінчився строк. У такому ж порядку реєструють на виплату. Так що від того, встигли ви додзвонитися відразу чи через кілька днів, виявляється, нічого не залежить.
Банківські службовці по телефону також проінформували нас, що вклад можна переоформити під вищі відсотки, і запевнили, що зробити це можна, навіть якщо строк не закінчився. Кажуть, таких вкладів понад три мільярди гривень. Однак на ділі з переоформленням не все так просто. В одному з відділень банку, що в Солом’янському районі столиці, учора черга почала формуватися ще з раннього ранку. До 11 години охочих продовжити депозит було вже більш як півтори сотні, і, природно, таку кількість людей в одному відділенні навряд чи зможуть обслужити.
Таку ситуацію в кол-центрі нам не змогли ніяк прокоментувати, але порадили прийти через кілька днів, коли спаде ажіотаж. Щоправда, на одній із зустрічей з клієнтами (на знімку) представник банку повідомив, що через кілька тижнів Родовід-банк зможе обслуговувати клієнтів через відділення Укрпромбанку. Можливо, тоді ситуація зміниться.
Нагадаємо, видачу депозитів вкладникам раніше планували почати 23 листопада. В банку запевняють, що затримок з виплатами не буде. Хотілося б вірити.
Фото Віктора КУЩЕНКА (УНІАН).