Народний депутат України від фракції БЮТ Степан Глусь за власні кошти профінансував передплату на газету «Голос України» для ста фронтовиків Немирівського району на Вінниччині. Акцію «Передплати ветерану «Голос України» проводить корпункт газети у Вінниці спільно з обласною організацією ветеранів війни і праці.
Серед тих, хто у першому півріччі 2010 року отримуватиме парламентське видання, Іван Ніколенко з селища Ситківці. Всю війну Іван Миколайович пройшов артилеристом. Перемогу зустрів у Берліні, про що свідчить медаль «За взяття Берліна». Колишній фронтовик також нагороджений орденами Червоної Зірки та Богдана Хмельницького. Любов Захарівна Сінкевич із селища Брацлав добровольцем пішла на фронт. Служила санінструктором. Брала участь у трьох штурмових операціях. Спізнала гіркоту полону. Мужня жінка нагороджена медаллю «За відвагу». В одному з партизанських загонів боровся з фашистами Едуард Юхимович Шевченко, нині мешканець райцентру Немирів. На кожного з них, а загалом на прізвища ста фронтовиків району, вже оформлено передплатні квитанції на газету за фінансової підтримки народного депутата.
— Для ветеранів війни наш депутат невідмовний у будь-якому проханні, — каже голова Немирівської районної організації ветеранів війни і праці Леонід Кравченко. — Щоразу День Перемоги Степан Карлович Глусь святкує з нами, допомагає організувати свято, накрити стіл, разом з колишніми фронтовиками піднімає келих фронтових сто грамів за Перемогу.
До обрання народним депутатом Степан Глусь багато років очолював колектив Немирівського спиртзаводу. За його ініціативою, кожен з тих, хто раніше працював на підприємстві, а нині на заслуженому відпочинку, щодня отримує у заводській їдальні повноцінні обіди. Безкоштовно, звичайно.
— Добре знаю, що ветерани є найбільш читаючою категорією, — каже народний депутат України Степан Глусь. — У них більше часу, вони читають газети, як кажуть, від А до Я. Але далеко не всі з них мають можливість виділити з пенсії кошти на передплату. Вважаю, що кожен з парламентаріїв міг би долучитися до участі в такій благородній акції «Передплати ветерану газету». Крім «Голосу України», я ще профінансував передплату на сто примірників районної газети. Їх отримуватимуть солдатські вдови нашого району.
Вінницька область.