Путін підтвердив: Москва не має наміру нараховувати штрафні санкції за недобір газу. І ще пояснив: «Україна нам залишила транзит минулого року, а ми зробили знижку 20 відсотків від європейської ціни. Наступного року не буде цієї знижки, але й не буде жодних пільг з транзиту. І плата за транзит збільшиться більше, ніж плата за газ, плата за транзит у нас збільшиться приблизно на 60 відсотків. Ми це знаємо, ми пішли на це свідомо, тут немає нічого незвичайного, це в рамках контракту».
Якщо засідання україно-російської урядової комісії й зустріч глав урядів СНД у Ялті, що відбулися в четвер і п’ятницю, планували заздалегідь, то візит Президента Грузії Михайла Саакашвілі в Київ було призначено «майже експромтом». Утім, це вже десята за останні два роки зустріч глав держав Грузії й України. При цьому в нинішньому «випадковому» збігові візитів Путіна й Саакашвілі, як і в опублікованому того дня зверненні Віктора Ющенка до свого російського колеги Дмитра Медведєва, українські політологи вгледіли тільки одне — жорстку внутрішньополітичну боротьбу. 
Президент Грузії роль «весільного генерала розбрату» виконав блискуче, заявивши, що новою мішенню Росії може стати Україна й що повторення південноосетинського сценарію можливе в Криму.
Крім того, він повідав журналістам про героїзм В. Ющенка, котрий відвідав Грузію під час війни. Згадуючи «бойове минуле» і кажучи про те, що в період російсько-грузинського конфлікту в 2008 році кораблі Чорноморського флоту РФ вийшли із Севастополя до берегів Грузії, Саакашвілі нагадав, що Ющенко намагався зупинити ці кораблі й що його вимоги грунтувалися на положеннях угоди про умови перебування ЧФ на території України.
«І це незважаючи на те, що його літак міг бути збитий з тих самих лайнерів Чорноморського флоту Росії!» — захопився мужністю друга й кума президент Грузії. Пізніше він вручив своєму українському колезі найвищий орден країни під час урочистої церемонії відкриття нового будинку посольства Грузії в Україні.
При цьому дотепники, вивчивши гардероб грузинського гостя й пригадавши, як торік камера «упіймала» лідера Грузії, який жував свою краватку, одразу склали анекдот:
— Чому Саакашвілі не став їсти в Києві свою краватку?
— Бо вона зелена — не дозріла ще!
Вочевидь, анекдот дня спеціально навчені люди переказали й прем’єрові Росії Володимирові Путіну, оскільки той пізньо вночі після зустрічі зі своєю українською колегою теж намагався імпровізувати на тему «любовного трикутника» Україна—Грузія—Росія.
Коли журналісти поцікавилися в Путіна, чи немає збігу в тому, що він зустрічається в Ялті з Тимошенко, а в цей самий  час у Києві перебуває грузинський президент Михайло Саакашвілі, він  відповів: «Я думаю, що двом президентам завжди є про що поговорити, щось обговорити, кудись сходити, бійці згадували минулі дні й битви, що разом програли вони. Ми от разом підемо зараз на вечерю, мене колега запросила, і будемо говорити про Чехова, наприклад. Я рекомендував би двом президентам краще проводити вечерю, якщо вони вечерятимуть, без краваток. Краватки нині в ціні, мало що може статися, ну, ви мене розумієте, ще з’їсть краватку В. Ющенка».
Почувши це, Юлія Тимошенко, яка стояла поруч, розсміялася: «Володимире Володимировичу, як ви помітили, я сьогодні без краватки, і це дуже добре».
«Тимошенко розпливлася в екстазі, коли принижували главу її держави». Під таким заголовком учора подало свій матеріал видання Грузія-Onlіne... Утім, не дуже давно глава держави на увесь світ повідав про те, що прем’єр України — бомж.