Сьогодні уряд має вирішити, чи продовжувати карантин у навчальних закладах країни через епідемію грипу. Вже відновлено відправлення призовників до Збройних сил та інших військових формувань. 
Очікується, що на Тернопільщині з понеділка почнуть працювати дитячі садки, школи і вузи, а також речові ринки. На думку голови надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації Федора Шевчука, зниження рівня захворюваності на грип і ГРВІ дає підстави порушувати питання перед Києвом про послаблення карантинних заходів. Хоч зовсім їх не відмінять. Скажімо, збережеться обмеження щодо масових розважальних заходів, продовжать дезінфекцію транспортних засобів, приміщень, передає наш власний кореспондент Любов ЛЕВИЦЬКА.
МОЗ твердить, що в деяких регіонах захворюваність справді пішла на спад. Проте ще зарано говорити про перемогу над H1N1 та його ускладненнями. Так, у стаціонари Києва продовжують прибувати люди із пневмонією, яка важко піддається лікуванню. Нібито організм хворого перестає сприймати кисень. Щоб не запустити хворобу, пацієнт має бути під медичним наглядом. За словами лікаря інфекційного відділення однієї з районних лікарень столиці, нормальної статистики щодо хворих та померлих від пневмонії зараз немає. Як, утім, і забезпечення медикаментами. Столичні медики занепокоєні. Кажуть: якщо з понеділка відмінять у навчальних закладах карантин, почнуть хворіти діти.