Про це вчора під час брифінгу заявили народні депутати, представники цієї політичної сили в парламенті В’ячеслав Коваль та Роман Зварич.
За словами В’ячеслава Коваля, питання про зняття очільника «НУ—НС» розглянуто на засіданні Регламентного комітету. Так, зокрема, встановлено, що документи про відкликання оформлено неналежним чином. Приміром, заява подана не на бланку, як це вимагається, і підписана особами, які не мають права візувати такі документи від імені фракції.
У тексті також не зазначено, які саме депутати були присутні на засіданні, прізвище головуючого і не наведено тези їхніх виступів та позиції. Ще раніше два представники цієї політичної сили Олександр Клименко і Тарас Стецьків поінформували, що не ставили своїх підписів за усунення Миколи Мартиненка. Як зауважив Роман Зварич, Голова Верховної Ради Володимир Литвин ще в понеділок після погоджувальної ради наголосив, що керівник «НУ—НС» залишається легітимним, поки не надійде рішення Регламентного комітету. Однак комітет цю легітимність тільки підтвердив.
Оскільки оголошення про відкликання Миколи Мартиненка було зроблено Першим заступником Голови Верховної Ради Олександром Лавриновичем, спростувати цю інформацію має саме він. За словами Романа Зварича, фракція категорично наполягатиме на цьому.