Центральна виборча комісія просить Кабінет Міністрів збільшити передбачене у проекті держбюджету на 2010 рік фінансування президентської виборчої кампанії до 1 122,350 млн. грн., або на 21,650 млн. Відповідну постанову ЦВК ухвалила 18 листопада. За словами заступника голови Центрвиборчкому Жанни Усенко-Чорної, таке збільшення фінансування пов’язане з підвищенням з січня 2010 року мінімальної зарплати до 869 гривень, що тягне за собою збільшення витрат на зарплати членів виборчих комісій.

«Повернемо країну громадянам»
— Уже на старті виборчої кампанії ми зіткнулися з апатією громадян, розчаруванням та загальним настроєм, котрий коротко можна охарактеризувати як «нікому не віримо». Причини цього розчарування і втоми від політики зрозумілі: за ці роки було дискредитовано практично всі інститути, включаючи інститут Президента і парламент, — зазначає кандидат на пост глави держави Олег Рябоконь. Відтак він вважає, що сьогодні в суспільстві є повна згода стосовно того непорушного факту, що українська політико-економічна система повністю вичерпала себе. Проте відповідно до законів самозбереження вона намагається закритися від впливу громадян і встановити максимально можливий контроль за ресурсами, що дедалі зменшуються. На думку кандидата, сила цієї системи полягає в тому, що кожен, хто до неї приєднується, — грає за її правилами. Тож на цих виборах вирішується, скільки громадян України готові відмовитися від ролі «технічних виборців» і взяти свою долю і долю країни в свої руки. «Це альтернатива — скинути з себе личину байдужості й апатії та взяти в свої руки державне управління. Цей рух можна розпочати на основі громадянської самоорганізації», — наводить прес-центр О. Рябоконя його слова.
Відставка вигідна уряду
Кандидат на пост Президента Арсеній Яценюк вважає, що уряду, котрий протягом останніх місяців тримається виключно за рахунок кредитів МВФ, зараз вигідно піти у відставку, щоб не нести відповідальності за свою діяльність. «Дивіться, як живе країна. «Вона» взяла 12 мільярдів доларів у МВФ — це на кожен місяць по мільярду доларів. Зарплати, пенсії, гроші за газ платилися з кредитів МВФ. Зараз гроші закінчилися, і на грудень їх немає», — наводить слова А. Яценюка прес-служба кандидата. А це означає, що в грудні «тільки диво врятує уряд — тобто якщо він знову десь візьме кредит». На думку А. Яценюка, на грудень урядові не вистачає близько 24 мільярдів гривень, тож в цій ситуації відставка вигідна насамперед Прем’єр-міністру Юлії Тимошенко, котра таким чином «зможе уникнути відповідальності за непрофесійні дії її команди й отримає змогу знову скаржитися, що не встигла навести в країні ладу». Адже у разі відставки нинішнього та приходу нового технічного уряду відразу з’ясується, що «в казні порожньо, ПДВ не відшкодовано, бюджетна дірка — двадцять з гаком мільярдів гривень, кредитів ніхто не дає, зарплату платити треба. А «талановита Юлія Володимирівна» у цій ситуації заявить: «Бачте, я ж вам казала. От якби я була, то всім би все заплатили. А мене ж знову зняли», — підсумував А. Яценюк.
Якщо міністра оборони звільнили безпідставно...
Коментуючи на прохання журналістів регіональних ЗМІ подання Президента про призначення Юрія Єханурова на посаду глави оборонного відомства, лідер Партії регіонів Віктор Янукович зазначив, що «помаранчеві» повинні вибачитися перед Єхануровим за його звільнення з посади міністра оборони. «Ми вважаємо, що «помаранчеві» повинні між собою розібратися. Якщо вони безпідставно звільнили міністра оборони, то нехай вибачаться перед ним, нехай публічно скажуть», — наводить слова В. Януковича прес-служба Партії регіонів. Водночас лідер регіоналів зазначив, що опозиція не братиме участі в голосуванні за призначення Ю. Єханурова на посаду міністра оборони. Нагадаємо, 
5 червня 2009 року за звільнення Ю. Єханурова з посади міністра оборони проголосували 363 народні депутати, в тому числі 161 представляв Партію регіонів.