Хокей. Уряд України виділив Міністерству у справах сім’ї, молоді та спорту 35 мільйонів гривень на будівництво льодових палаців у рамках реалізації державної цільової соціальної програми «Хокей України». Раніше на ці потреби передбачалося 150 мільйонів.
Суму було виділено зі Стабілізаційного фонду держбюджету протягом 2009 року, повідомляє «Інтерфакс». Це закріплено постановою Кабінету Міністрів (1193) від 4 листопада. Головним розпорядником коштів визначено Мінмолодспорту, одержувачем — ДП «Центральна дирекція з управління та реконструкції спортивних споруд».
Згідно з документом, розпорядник коштів може здійснювати 2009 року передоплату за матеріали, конструкції і вироби, що використовуються в будівництві льодових палаців, у розмірі до 10,5 мільйона гривень і терміном до трьох місяців.
Водночас постанова зобов’язує Мінмолодспорту і держпідприємство повернути до Стабілізаційного фонду держбюджету 1 січня 2010 невикористаний залишок виділених коштів.
Держпрограма «Хокей України» передбачає, що протягом 2008—2012 років в Україні має бути побудовано 30 спортивних споруд із штучним льодом для хокею.