Учора на засіданні Кабміну глава уряду Юлія Тимошенко заявила, що нині спостерігається стабілізація епідемічної ситуації в країні.
Прем’єр-міністр зазначила, що істотно скоротилася кількість хворих на грип та ГРВІ. «Якщо 4 листопада, в пік епідемії, кількість захворювань на добу становила 127,254 тисячі випадків, то сьогодні — 56,5 тисячі захворювань на добу», — підкреслила вона. Очільниця Кабміну додала, що вперше за період епідемії тих, хто одужав, більше, ніж тих, хто захворів.
«Ми крок за кроком виходимо з тієї епідемії, в якій опинилися наприкінці жовтня і на початку листопада. Усе, що мусив робити уряд, він робив», — наголосила Юлія Тимошенко. За її словами, завдяки вжитим заходам сім областей не перетнули епідемічний поріг захворюваності.
Учора на засіданні уряд заслухав звіт Міністерства охорони здоров’я про боротьбу з епідемією, за підсумками якого ухвалено низку рішень щодо оптимізації комплексу протиепідемічних заходів.
Водночас Прем’єр-міністр доручила провести 20 листопада засідання державної надзвичайної протиепідемічної та протиепізоотичної комісії під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова, під час якої буде вирішено, зокрема, питання про відміну карантину в тих чи інших регіонах.
На вчорашньому зібранні урядовці також розглядали питання про добудову локальних газових мереж у селах і селищах та низку проблем, пов’язаних з підготовкою до саміту глав урядів країн СНД, і зокрема — до засідання україно-російського економічного комітету.
За словами очільниці українського уряду, показники промислового виробництва за третій квартал цього року свідчать про стабілізацію економіки та поступовий вихід країни з кризи.
Ю. Тимошенко наголосила: «Динаміка за другий і третій квартали говорить про сталу тенденцію одужання, що дає нам підстави говорити про поступовий вихід України з кризи». Якщо на початку кризи падіння ВВП становило понад 20 відсотків, то «в третьому кварталі ми маємо значно оптимістичніший показник», — сказала вона.
Так, Прем’єр-міністр оприлюднила інформацію про те, що обсяги промислового виробництва у жовтні порівняно з вереснем зросли на п’ять відсотків. За її словами, позитивні результати розвитку демонструють майже всі галузі: харчова промисловість — 15,7% зростання, легка — 1,1%, хімічна — 3,5%, металургійне виробництво — 7,3%, машинобудування — 2%. «Ми бачимо, що ключові галузі починають ставати на ноги і починають більш системно і в оздоровленому режимі працювати», — зазначила глава уряду.

Вл. інф.