Заходи, присвячені 75-й річниці від дня народження Василя Симоненко, проходитимуть на Черкащині та Полтавщині, а також у Києві. Про це йшлося на другому засіданні громадського оргкомітету з підготовки та відзначення цієї пам’ятної дати.

Зокрема, 8 січня в селах Біївці й Тарандинці Лубенського району Полтавської області, на батьківщині відомого українського поета, відбудеться вручення обласної літературно-мистецької премії імені Василя Симоненка. Того самого дня відкриють меморіальну дошку на будинку редакції в Черкасах, де свого часу працював Василь Симоненко, та пройдуть «Симоненківські читання» в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. А в столичній Національній філармонії 11 січня відбудеться творчий вечір пам’яті поета.
Оргкомітет також направив звернення до Київської міської державної адміністрації із пропозицією провести в школах міста уроки поезії Василя Симоненка. Першому Національному каналу запропонували продемонструвати документальний фільм про поета, а Національній радіокомпанії — випустити в ефір серію радіопередач про життя та творчість відомого українця.
До річниці поета організаційний комітет прийняв рішення видати додатковий наклад диска «Лебеді материнства. Живий голос Василя Симоненка», випущеного Фондом Миколи Томенка «Справедлива країна» спільно з Національною радіокомпанією. До нього ввійшли 17 унікальних записів виконання поетом своїх творів, а також кращі фонограми поезій Василя Симоненка та музичні твори на його вірші з фондів українського радіо.