Сьогодні в Коломиї на Прикарпатті поховають відомого українського боксера, 29-річного Андрія Федчука. У неділю, 15 листопада, близько 21 год. він загинув в автомобільній катастрофі. Трагедія сталася на трасі Косів—Коломия неподалік од села Стопчатів. За попередньою версією, водій «Лексуса» не впорався з керуванням на заокругленні дороги. Машина зійшла з дорожнього полотна, вдарилася в дерево і перекинулася в кювет. Андрій Федчук загинув на місці. В автомобілі, крім нього, перебували його тренер Іван Данилишин та син тренера. Тренер зі струсом мозку і його син з переломом ноги доправлені до лікарні. Хто сидів за кермом, правоохоронці поки що не сповіщають. Кажуть, що потерпілі перебувають під дією медпрепаратів і з ними ще не говорили.
Андрій Федчук народився у 1980 році в Коломиї на Івано-Франківщині. Заслужений майстер спорту України, бронзовий призер юніорської першості світу (1998), бронзовий призер чемпіонату Європи (2004), бронзовий призер XXVІ літніх Олімпійських ігор у Сіднеї. Нагороджений орденом «За мужність». Кілька років тому залишив любительський бокс, але у професіонали так і не перейшов. Жив у Коломиї, займався бізнесом, обраний депутатом Коломийської міської ради.
— Андрій Федчук був чудовим спортсменом, — сказав кореспондентові «Голосу України» начальник головного управління спорту облдержадміністрації Роман Вірастюк. — Але при своїй зірковості він завжди залишався звичайною людиною, дуже простою у спілкуванні і привітною. Дуже сумно, що так рано обірвалося його життя.
 
Івано-Франківська область.