У Макошиному Менського району — справжній шок після приїзду народного депутата України, заступника голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Олега Ляшка. А перед його візитом тут склалася досить непроста ситуація. У місцевому будинку культури цього року перекрито дах, поклеєно шпалери в бібліотеці, кімнатах гуртківців. Було заплановано кошти й для встановлення новітніх теплозбережних вітражних вікон у бібліотечному закладі. Більш як 10 тисяч гривень на це виділив БЮТ.
— Однак півтора тижні тому з’ясувалося, що є проблема в фінансуванні цієї роботи, — розповіла завідувачка бібліотеки Вікторія Мідько. — Будівельники демонтували великі вікна, а встановили лише ті, за які заплачено. На дворі дощ, сиро — так само й у бібліотеці. А на носі ж зима. Ми просто були в паніці. Адже книжки від вологості, снігу могли пропасти.
Перебуваючи в Макошиному, О. Ляшко цікавився встановленням вуличного освітлення, обговорив із селищним головою Валерієм Кравцовим перспективи реконструкції дитячого садка, інформував його та громаду про виділення урядом коштів на заміну вікон у Макошинській школі. Завітав народний обранець і до оновленого будинку культури, який славиться на всю Україну своїми цирковою студією, художньою самодіяльністю. Дізнавшись про проблему, що виникла, загрозливе становище книгофонду, О. Ляшко передав В. Кравцову пакет із 36 тисячами гривень на завершення робіт зі встановлення вікон.
Макошинці були по-справжньому вражені таким несподіваним розв’язанням їхньої проблеми й щиро дякували народному обранцю за піклування за громаду, її осередок культури.
Але цього дня депутат так само по-доброму порадував мешканців і багатьох інших сіл Менського району. Зокрема, у Волосківцях та Степанівці він вручив холодильники для дитсадка та ФАПу. Саме завдяки його особистим клопотам зовсім нещодавно капітально відремонтовано  асфальтівки до Локнистого й Степанівки.
На зустрічах із мешканцями Куковичів, Локнистого та інших сіл народний депутат України вручив селянам сотні державних актів на землю. Вони згідно з урядовою програмою виготовлені в оперативні терміни безплатно.
На кожній зустрічі О. Ляшко не уникав гострих запитань, давав конкретні відповіді. Мешканці сіл уже повірили в результативність діяльності народного депутата, а тому, дякуючи йому за зроблене, давали нові накази. В Локнистому, наприклад, О. Ляшко дізнався про те, що тут уже немає ветлікаря, є проблема з вуличним освітленням, доставкою хворих до лікарні. Він пообіцяв вирішити питання виділення для села «швидкої допомоги», проведення до кінця року освітлення вулиць у Гусавці та Локнистому. Так само депутат отримав чимало звернень і в інших населених пунктах. Олег Ляшко вже не один рік демонструє на Чернігівщині свій принцип: треба бути ближче до людей, не ховатися від їхніх проблем, а якомога результативніше останні розв’язувати.

Чернігівська область.
На знімку: народний депутат України Олег Ляшко вручає державний акт жительці села Локнистого.


Фото автора.