Футбол. Матчі плей-оф за вихід до фінальної частини чемпіонат світу-2010. Європа. Перші зустрічі. 14 листопада. Росія — Словенія. 2:1 (Білялетдінов, 40, 51 — Печнік, 88). Ірландія — Франція. 0:1 (Анелька, 72). Португалія — Боснія. 1:0 (Алвеш, 31).
Греція — Україна. 0:0.
Греція: Цорвас, Вінтра, Спіропулос, Папастопулос, Кірьякос, Морас, Кацураніс, Карагуніс, Салпінгідіс (Мітроглу, 72), Самарас, Гекас (Харістеас, 65). Тренер — Отто Рехагель.
Україна: П’ятов, Кобін, Хачериді, Кучер, Ракицький, Гусєв (Алієв, 83), Михалик, Тимощук, Ротань (Ярмоленко, 46), Шевченко, Мілевський. Тренер — Олексій Михаличенко.
Попереджено: Папастопулоса, 60.
Рефері — Лоран Дюамель (Франція).
Афіни. Олімпійський стадіон «Спіро Луїс». 39 045 глядачів. 11 градусів.
Можливо, гра нашої команди в Афінах комусь і не приглянулась. Мовляв, забракло видовищності. Справді, не все виходило в підопічних Олексія Михаличенка в плані командних дій, вони часто припускалися помилок у передачах. А ще — не реалізували чимало моментів. До перерви такий «гріх» на себе взяли, зокрема, Гусєв, Мілевський, Шевченко.
Але не варто забувати ціну цього поєдинку. Головне, що збірна України досягла позитивного результату, котрий дає надію на підсумковий успіх. Варто зазначити, що й стан поля був дуже поганий. Стосовно господарів, то вони не протиставили гостям нічого серйозного в організації конструктивних атак. Були лише загострення і не більше.
Щоправда, на останніх секундах першого тайму греки таки могли забити. Карагуніс навісив у центр карного майданчика, де боротьбу в повітрі виграв коротун Гекас. На щастя, П’ятов зумів зловити м’яча на самісінькій лінії воріт.
Другий тайм мало чим відрізнявся від першого. Після того, як витримали хвилин з десять натиску греків, наші мали нагоду забити. У результаті швидкої контрататаки Шевченко зробив точну передачу на Гусєва. Той у вигідній ситуації не зміг ані прийняти м’яч, ані пробити. Що встиг Олег, так це відкинути м’яча назад на Мілевського, у котрого удар не вийшов. 
Мали забити гості і на 68-й хвилині, коли потужно здалеку пробив Михалик. Дивом Цорвас дістав м’яча. Не вийшло з реалізацією у наших футболістів на 81-й хвилині. Ярмоленко швидко пройшов лівим флангом, обігравши кількох суперників, зробив передачу у центр карного майданчика на Мілевського. З ударом по воротах Артем забарився. Та встиг відкинути м’яча Тимощукові. На жаль, і наш досвідчений майстер не скористався чудовою нагодою. Замість того, щоб продемонструвати фірмовий «гарматний постріл», Анатолій віддав вперед на Шевченка, якого вже прикрили оборонці.
А на останніх секундах нагоду вийти вперед уже мали греки. Кремезний Кірьякос, котрий протягом матчу, мов приліпився до Шевченка, підступно пробив головою, і м’яч пролетів у сантиметрах від стійки воріт.
Отже, слава Богу, лиха доля обминула нас. І завтра в Донецьку, сподіватимемося, наша команда діятиме злагодженіше, агресивніше і осмисленіше. Однак і про пильність їй не варто забувати, бо підступні греки — не подарунок. Від них чого завгодно можна чекати.
Наставник збірної Греції німецький фахівець Отто Рехагель так прокоментував гру своєї команди проти України:
— Ми розуміли, що потрібно було забивати. Однак нам протистояла дуже гарна команда, у якої варто виділити двох відмінних форвардів і Тимощука, котрий грає в центрі поля. Ми вийшли з метою перемогти, але українці не дозволили нам цього зробити. Карагуніс і Кацураніс намагалися управляти грою нашої команди. Вони і решта наших футболістів виконали величезний обсяг роботи. Але наша гра в нападі багато в чому залежала від дій суперника в обороні...
Щодо можливих змін у складі своєї команди Рехагель нічого не сказав. «Насамперед потрібно побачити готовність гравців після цього матчу. Постараємося домогтися в Україні того, що не вийшло вдома».
Олексій Михайличенко: «Напевно результат сьогодні міг бути кращим. Але якщо судити по гарячих слідах, то нічия — цілком нормальний підсумок зустрічі. У нас тепер з’явилася незначна перевага, бо матч у відповідь граємо вдома. Ми намагалися діяти на контратаках, і наш план на гру виявився ефективним. Тепер нам необхідно сісти і проаналізувати афінську зустріч, щоб визначитися з тактикою на донецький поєдинок. Зараз я не знаю, чи варто нам її змінювати. Загалом шанси пройти далі рівні в обох команд».
На знімках: Руслан Ротань (ліворуч) виграв боротьбу за м’яч у Дімітріса Салпінгідіса; наших уболівальників на трибунах вистачало.
Фото Євгена КРАВСА (з Афін).