Жителям села Сінгури Житомирського району урочисто вручили державні акти на землю. Після цього в Житомирі відбулося виїзне розширене засідання Держкомзему.

Було оприлюднено такі дані: в Україні надійшло близько 1,3 мільйона заяв на приватизацію земельних ділянок. Для мене ця цифра трагічна, заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, яка брала участь у засіданні. Насправді, пояснила вона, людей, які мають право на отримання актів, значно більше, а це свідчить про незадовільну роботу органів місцевого самоврядування, які не могли налагодити справу так, щоб громадяни, котрі мають право на безоплатне отримання актів, могли без проблем реалізувати його. Наголошувалося, що видачу актів треба завершити в найкоротші терміни.
Але і під час зустрічей у селі, і на самому засіданні виявилося: в людей дуже багато запитань — що і як необхідно робити, як трактувати ті чи інші положення урядових документів. Те, що нібито зрозуміле тим, хто їх готував, викликає суперечки на місцях. Тому Прем’єр-міністр дала доручення уточнити пункти, щодо яких виникає найбільше звернень.   Постанова має бути бездоганною, щоб людині, яка читає її, не потрібно було звертатись до додаткових роз’яснень.
Юлія Тимошенко особливо підкреслила, що видача людям державних актів безоплатно є однією з головних стратегій роботи органів державної влади. І так буде до того, сказала вона, поки не видамо останній акт. Прем’єр-міністр наголосила на необхідності переглянути нормативну кількість спеціальних виїзних бригад, які можуть бути сформовані для того, щоб вирішити це питання, максимально розширити їх мережу. До цієї справи вона закликала залучати студентів, розгорнувши програму роботи з ними по максимуму, щоб вони зробили для держави свою першу значиму справу. Ще один заклик прем’єра: безжально позбавляти ліцензій приватні структури, робота яких не влаштовує.
На засіданні оприлюднено факти звільнення керівників регіональних структур Держкомзему «за саботаж чи бездіяльність».
Завершився захід врученням відзнак тим, хто найбільше попрацював над оформленням земельних актів.
 
Житомирська область.