Народний депутат, заступник голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Олег Ляшко в минулі вихідні побував у 12 селах Коропського та Щорського районів. Він зустрічався з виборцями, інформував їх про свою діяльність у Верховній Раді та роботу уряду Юлії Тимошенко на благо людей. Багатьом селянам при цьому О. Ляшко вручив довгоочікувані державні акти на землю, виготовлені безкоштовно згідно з урядовою програмою.

 

Чимало різноманітних справ на Чернігівщині вирішується позитивно саме завдяки втручанню БЮТ, народного обранця, оперативному реагуванню останнього на скарги, прохання жителів сіл. Недавно утворений Фонд Олега Ляшка практично щодня додає у свій актив результативні дії. Команда народного депутата, наприклад, 15 листопада, в День працівників сільського господарства, у 10 районах роздала ветеранам праці 37 тисяч продуктових подарунків!

У селах Карильському, Риботині селяни дякували О. Ляшку за вирішення найближчим часом питання про освітлення вулиць. Обігрівачі УФО отримали від депутата Радичівський та Риботинський сільські клуби. Це в кілька разів зменшить затрати з нагріву приміщень закладів культури. У Райгородку завдяки турботам народного обранця відремонтовано дах Будинку культури.

У Коропському районному будинку культури О. Ляшко прозвітував перед виборцями за діяльність його політичної сили в районі.

— Цього року чотири села будуть з газом, — повідомив він. — Змінюємо системи опалення, ремонтуємо приміщення в Понорницькій, Шабалинівській, Оболонській школах. Щойно уряд виділив 94 тисячі гривень на оплату облаштування Коропської школи мистецтв. До кінця року буде відремонтовано в селах 16 кілометрів доріг, підключено нічне освітлення у 8—10 селах.

Долучився народний депутат і до такої справи, як встановлення у Коропі пам’ятного знака ліквідаторам аварії на ЧАЕС. У Коропському районі з 2007 року діє районна організація інвалідів-чорнобильців. У її складі 25 ліквідаторів — інвалідів першої категорії, 75 — другої категорії, 37 — третьої. Ще 20 мають статус потерпілих. Інваліди-чорнобильці звернулися до народного депутата з фракції Блоку Юлії Тимошенко Олега Ляшка, щоб він фінансово допоміг вирішити питання про вшанування подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС у граніті.

І ось 14 листопада в Коропі відбулась урочиста подія. Право відкрити пам’ятний знак ліквідаторам аварії на ЧАЕС було надане народному депутату Олегові Ляшку та голові Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Анатолієві Лігуну.

— Коли до мене звернулися з пропозицією вшанувати таким чином героїв-чорнобильців, — сказав народний обранець, — я без вагань підтримав цю ідею. Хвала і шана людям, які в 1986 році віддали своє життя або здоров’я за те, щоб ми сьогодні працювали, жили.

 

Чернігівська область.

На знімку: народний депутат України Олег Ляшко (ліворуч) під час відкриття пам’ятного знака ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Фото автора.