Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає головним завданням в умовах президентської виборчої кампанії збереження діалогу в політикумі заради спокою в українському суспільстві.
«Потрібно не відкладати життя до завершення виборів, — сказав В. Литвин під час зустрічі з Державним секретарем з європейських справ МЗС Французької Республіки П’єром Леллушем (на знімку). — Необхідно зберегти парламент і парламентаризм, щоб такий діалог відбувався, внести спокій у суспільство і припинити змагання, хто більше наобіцяє людям. Немає іншого шляху, ніж утримати керованість і рівновагу в  країні, і я докладу до цього всіх зусиль».
Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, серед ключових проблем 
В. Литвин також назвав «організацію життя в Україні після виборів», наголосивши на важливості «проведення розмови про цінності, які об’єднають націю».
Голова Верховної Ради також вважає «вкрай важливим» для України збереження співпраці з європейськими структурами на високому рівні. 
В. Литвин, зокрема, наголосив на необхідності підписання Угод про асоціацію з Європейським Союзом і запровадження зони вільної торгівлі з ЄС до завершення президентських виборів в Україні, зазначивши, що це було б «надзвичайно позитивним сигналом». Керівник парламенту пояснив, що укладання зазначених угод «зменшило б поле маневру для українських політиків, зокрема претендентів на президентську посаду».
У цьому контексті В. Литвин високо оцінив позицію П. Леллуша «стосовно місця України в європейському співтоваристві», висловивши сподівання, що вона сприятиме збереженню відповідної політичної лінії з боку європейських структур».
У свою чергу Державний секретар з європейських справ МЗС Французької Республіки зазначив, що його візит «є свідченням значення, яке надає Франція і Європа загалом становленню демократії і стабільності в Україні», нагадавши, що під час головування в ЄС його країна «багато зробила для зближення України з Євросоюзом». «Ми, європейці, усвідомлюємо, що Україна є надзвичайно важливим стратегічним і політичним партнером для нас», — сказав він.
Під час зустрічі сторони наголосили на важливості активізації двосторонньої співпраці, в тому числі, по лінії парламентів. В. Литвин і П. Леллуш також обговорили проблеми енергетичної безпеки. Голова Верховної Ради України акцентував на важливості проведення «нормального, на рівних, діалогу з Росією». «Україна повинна виявляти гнучкість, яка базується на національних інтересах і європейській відповідальності», — вважає він.
На прохання П. Леллуша В. Литвин поінформував Державного секретаря з європейських справ МЗС Французької Республіки про основні етапи виборчої кампанії в Україні і відповідне законодавство. Водночас Голова Верховної Ради України висловився за необхідність прийняття єдиного виборчого кодексу, щоб уникнути змін законодавства «під ту чи іншу політичну силу» в період виборчих кампаній.