Трьох колишніх голів обласної державної адміністрації - Василя Моцного, Василя Компанійця і Михайла Чорновола — та кількох колишніх заступників об’єднала в своїх лавах презентована днями нова обласна громадська організація. «Моя Кіровоградщина» заснована в день святої Покрови, під гаслом «У центрі уваги - людина».
До речі, це гасло практично збережене з часів другого пришестя Василя Моцного на посаду керівника облдержадміністрації. Тоді воно звучало так: «Людина — в центрі уваги влади» — й узагальнювало в регіоні кілька потужних соціальних проектів, в рамках яких пенсіонери і ветерани отримували нові автомобілі, будувалися і ремонтувалися школи та лікарні, для них та органів внутрішніх справ виділялися у значній кількості автомобілі та інша техніка. Задіяних у проектах було багато: від органів соціального захисту населення до соціально відповідального бізнесу.
Головним напрямком своєї діяльності члени новоствореної організації бачать об’єднання регіональної громади для пошуку і втілення сучасних, ефективних шляхів розвитку краю. До неї ввійшли представники місцевих організацій багатьох партій і блоків. Функціонери новоствореної громадської сили, незалежно від політичних уподобань, мріють про розбудову стратегічних напрямків економіки області, створення високих соціальних стандартів життя для всіх верств населення, збереження культурної та духовної спадщини краю, підтримку найбільш соціально незахищених верств населення.
Варто сказати, що така мета не є недосяжною. Адже до ради громадської організації ввійшли такі відомі кіровоградські бізнесмени-виробничники, як голова наглядової ради ЗАТ «Ельворті груп» (куди входить кіровоградське підприємство «Червона зірка») Павло Штутман, голова Євразійського еколого-інвестиційного фонду ЮНЕСКО, керівник ПП «Житлобуд», доктор економічних наук Віктор Шмідт (на знімку — крайній ліворуч), директор центру реабілітації онкологічних хворих та інвалідів Людмила Шубіна.
Хочеться вірити, що представленій такими особами організації вдасться згуртувати регіональну еліту і громаду для подолання гострих кризових проблем сьогодення, організувати дієвий громадський контроль за діяльністю нинішньої влади, особливо в галузі промисловості, АПК та приватизації знакових на території області промислових об’єктів.
Очолив організацію Василь Моцний.
На знімку: презентується нова громадська організація, на яку в жителів Кіровоградської області великі надії.

Фото автора.