Міністерство аграрної політики знизило прогноз виробництва бурякового цукру до 1,2 мільйона тонн. 
Це приблизно на третину менше щорічного внутрішнього споживання. Утім громадянам не варто боятися істотного дефіциту й закуповувати про запас солодкий пісок. Фахівці запевняють: стратегічного продукту вистачить, щоб пережити рік, якщо врахувати перехідні його запаси.
Крім того, у рамках СОТ Україна має квоту на імпорт сирцю для переробки на внутрішньому ринку — 260 тисяч тонн. Це забезпечить потребу, вважає перший заступник міністра аграрної політики Юрій Лузан.
В асоціації «Укрцукор» прогнозують, що відпускна ціна в середині грудня має стабілізуватися на рівні 6,4—6,5 гривні за кілограм. Там побоюються, що коли дуже підняти її, до нас приїде бразильський, білоруський цукор, і він регулюватиме ціну на рівні 6,5 грн./кг.
На думку фахівців, така ціна протримається до березня, а далі все залежить від того, чи надходитиме на переробку цукор-сирець.
При цьому в асоціації запевняють: собівартість виробництва бурякового цукру цього року становить близько 5,4—5,5 гривні за кілограм. Хоча є й інші розрахунки. Зважаючи на те, що от-от закінчиться сезон переробки й цукру назбиралося на складах підприємств чимало, не виключено, і в магазинах ціна на нього впаде до 5,5—6 гривень за кіло.