Вінничанин Олександр Нємой подарував обласній науковій універсальній бібліотеці імені Тімірязєва 712 книг. «Більшість із них — цінні видання, — каже заступник директора бібліотеки, заслужений працівник культури України Поліна Цимбалюк. — Важливо навіть не те, які книги приніс нам пан Олександр. Щирої подяки вартий сам факт уваги до книгозбірні, її читачів». Інформацію про Олександра Нємого і його подарунок працівники бібліотеки подали на сайті бібліотеки.
— Нікого з тих, хто бере участь в акції «Подаруй бібліотеці книгу!», ми не залишаємо поза увагою, оприлюднюємо на сайті прізвище благодійника та назви подарованих ним книг, — продовжує пані Цимбалюк.
Рідкісне видання надіслали бібліотеці з Німеччини — книжка Ернста Ройса «У полоні» розповідає про концтабори, зокрема, й на території Вінниччини, які німці облаштували в роки минулої війни. До нас книга потрапила завдяки колишньому земляку Євгену Кащенку, який живе в Німеччині. Науковий співробітник Шевченківського заповідника в Каневі Світлана Брижицька подарувала «Тімірязєвці» чотири власні наукові розвідки. Одна з них — про вплив ідей і творів Шевченка на становлення нашої національної ідентичності. Фонд відділу рідкісних і цінних видань поповнила з особистої колекції ветеран бібліотеки Галина Подруцька. Пенсіонерка принесла до свого другого дому дві книжки, які раніше не значилися в бібліотечних каталогах.
Протягом десяти років, відколи триває акція «Подаруй бібліотеці книгу!», найбільше літератури «Тімірязєвка» отримала від обласного Центру народної творчості — понад п’ять тисяч видань передала ця установа обласній бібліотеці. Директор центру Тетяна Цвігун — ініціатор презентації кожної новинки, в якій ідеться про народну творчість Поділля. Серед подарованих книг немало старовинних видань, зібраних працівниками Центру народної творчості в селах краю. Тепер їх можуть взяти до рук читачі найбільшої на Вінниччині книгозбірні.