Комітет з питань правосуддя на найближчому засіданні повернеться до розгляду матеріалів стосовно голови Окружного адміністративного суду Києва Олега Бачуна. Про це сказав голова комітету Сергій Ківалов, інформує прес-служба Партії регіонів.

Як повідомлялось у ЗМІ, одна з польських газет нещодавно опублікувала статтю за назвою «В Україні розгорається новий корупційний скандал», яка містить відомості про нібито незаконні дії голови Окружного адміністративного суду Києва Олега Бачуна й опис фактів невідповідності його витрат офіційно задекларованим доходам. Сергій Ківалов зазначив, що раніше на засіданні Комітету з питань правосуддя ці факти вже розглядали і була створена робоча група у складі народних депутатів України, представників Ради суддів України, Ради суддів адміністративних судів і Державної судової адміністрації України для вивчення всіх обставин справи. «Постараємося об’єктивно розібратися в усьому, — сказав С. Ківалов. — Якщо все те, про що раніше говорилося на засіданні комітету й у журналістських публікаціях, підтвердиться, гадаю, такого суддю буде звільнено».
Голова комітету нагадав: рішення щодо звільнення з посади голови суду приймає Рада суддів України, а очолює її перший заступник Голови Верховного Суду України.
«На жаль, це не перший випадок, коли в епіцентрі скандалу опиняється суддя, — зазначив
С. Ківалов. — Усім добре відомо, що специфіка таких корупційних розглядів полягає в складності притягнення судді до відповідальності. І цю проблему може зняти тільки судова реформа. Ми закликаємо наших колег у парламенті нарешті ухвалити закон про судоустрій і статус суддів, що вже два з половиною роки перебуває на розгляді у Верховній Раді».