Немає слів, дебют «Дніпра» в Лізі чемпіонів дещо розчарував. Звісно, не все ще втрачено. І в матчі-відповіді у столиці Данії, який відбудеться 6 серпня, можна домогтися бажаного результату. Адже «Копенгаген» — не такий вже крутий суперник. Справді, це грамотна, добре підготовлена і досвідчена команда, але не більше. Щоб здолати данський бар’єр і досягнути мети, Миронові Маркевичу та його підопічним треба дуже ретельно підготуватися і застосувати все вміння, майстерність і волю.

— Справді, поєдинок був непростий, — сказав наставник дніпрян. — Наша команда вперше виступала на такому рівні. Звідси хвилювання, але і бажання вистачало. Територіальною перевагою ми володіли, мали кілька моментів, але треба було їх реалізувати. Тому, звичайно, результатом я не задоволений. Але маємо ще одну зустріч, все ще попереду.

«Дніпро» розпочав поєдинок на добрих швидкостях, однак опоненти з натиском впоралися. І їм вдалося відвести гру подалі від своїх воріт. Стало очевидно, що гості всіма силами прагнуть домогтися нульової нічиєї. Маючи добру фізичну підготовку, вони діяли чіпко, щільно, жорстко, позбавляючи атаку нашої команди оперативного простору. Але попереду гості протягом матчу не створили жодних загроз дніпропетровцям. У Бойка роботи не було.

Футболісти «Дніпра» дуже старалися. Однак вони програли супернику боротьбу в повітрі. Враховуючи щільність в обороні опонента, наші футболісти намагалися добитися бажаного за рахунок ударів здалеку. Але, як правило, тим пострілам бракувало точності. 

Лише Коноплянка протягом зустрічі по-справжньому кілька разів влучав у площину воріт. Але щоразу гору брав воротар Андерсен.

Коноплянка, до речі, мав нагоду відчути, що таке суддівство на рівні Ліги чемпіонів. Англієць Маррінер у більшості випадків не реагував на падіння нашого футболіста. На жаль, навіть тоді, коли проти нього справді порушували правила. Тому, зрештою, Коноплянка ілюзій більше не мав, а намагався з усіх сил утриматися на ногах, ніж чекати на справедливу реакцію рефері.

Найреальніший момент дніпропетровці створили під завісу першого тайму. Федецький зробив точну навісну передачу на Селезньова, удар в якого не вийшов. Та м’яч відскочив до Коноплянки, котрий з кількох метрів пробив із розвороту. Але не влучив.

Була надія, що після перерви дніпряни не збавлятимуть темп. Але початок другого тайму через сутичку фанатів затягнувся. І надалі ми стали свідками відверто нудної гри без моментів.

А в доданий час «Дніпро» міг ще й пропустити: Корнеліус виграв боротьбу на другому поверсі і небезпечно пробив, але Бойко, на щастя, стояв там, де треба.

Отже, нічия без забитих м’ячів. Домашню тактику данців передбачити нескладно: вони прагнутимуть забити і перемогти, щоб пройти далі. А це дасть «Дніпру» певні шанси для контргри.

Матч у Києві ледь не завершився після перших 45 хвилин. Як уже згадувалося, перед свистком рефері на другий тайм вболівальники данської команди прибігли до підтрибунних приміщень. Там вони намагалися сховатися від фанатів «Дніпра», бо ті атакувати гостьовий сектор. При цьому прихильники «Копенгагена» переміщувалися біговими доріжками до лав запасних. Після десятихвилинної паузи головний суддя Андре Маррінер повернув команди на поле, і поєдинок продовжився.

Тренер гостей сказав, що вони скаржитимуться до УЄФА. Але хто спровокував протистояння, треба ще розібратися. Те, що данців було значно менше, — ще не факт їхньої невинуватості. Але можна не сумніватися, що на порушників чекає найсуворіше покарання.

Момент київської зустрічі.

Фото Павла КУБАНОВА.