Футбол. Як відомо, гравці збірної України в ці дні готуються до матчів плей-оф чемпіонату світу-2010 із Грецією на заміській базі київського «Динамо» у Кончі-Заспі.
Наш кореспондент побував у тренувальному таборі нашої національної команди. Результат тих відвідин — інтерв’ю з тенером збірної Олексієм Михайличенком, котре ми вже публікували. Цього разу читачам пропонуються висловлення гравців збірної про майбутні матчі проти греків. Перший з них, як відомо, відбудеться в суботу в Афінах, на «Олімпійському» стадіоні.
Анатолій Тимощук:
— Греція — дуже сильний і принциповий суперник. Про його силу говорить простий факт — команда Отто Рехагеля ставала чемпіоном Європи, а зараз показує гарний рівень гри. Із чемпіонського складу в греків залишилося 4—5 футболістів, решта — представники кращих клубів Європи. А Теофаніс Гекас — один із найсильніших форвардів Європи, став головним бомбардиром відбірного циклу. Але не забувайте, що наші оборонці теж маху не дадуть. Думаю, українська оборона знайде управу на Гекаса.
В Афінах ми гратимемо тільки на перемогу, бо в разі успіху нас у Донецьку може влаштувати й нічия. Всі хлопці зараз думками в майбутніх іграх, тож клубні справи відійшли на другий план.
Руслан Ротань:
— Я пам’ятаю ту команду, з якою турнірна доля звела нас у відбірному циклі до чемпіонату світу в Німеччині. Вона була досить технічна, вміла добре тримати м’яч унизу. Тепер це дещо інша збірна Греції. Однак кілька знайомих виконавців продовжують виступати в ній. Та й стиль греків зберігся.
— Чи не лякає атмосфера, що пануватиме на стадіоні в Афінах?
— Ні. У Донецьку вболівальники теж уміють підняти градус підтримки. Однак не варто акцентувати увагу на цьому аспекті. Адже гратимемо на полі, і одинадцать на одинадцать...
Андрій Шевченко:
— Почуваюся добре, фізичні кондиції відмінні. Гадаю, що й до матчів збірної підготуюся належним чином.
— Михайличенко казав, що ви вже вивчали суперника. Які сильні сторони греків назвали б?
— Збірна Греції — кремезна атлетичная команда, котра грає в колективний футбол з акцентом на оборону. Але у неї і непогані нападники, які постійно рухаються. Гра буде дуже непроста.
— Тренер також зазначив, що їдете до Греції за перемогою. А який би результат улаштував вас?
— Мене задовольнить наше потрапляння на чемпіонат світу. До речі, не розділяю ці два матчі. Їх треба провести так, щоб виконати поставлене завдання.
— Для вас це буде нагода ще раз, можливо останній, зіграти на чемпіонаті світу?
— Давайте спершу туди потрапимо.
— Чи мають грецькі футболісти психологічну перевагу?
— Ні, є тільки два матчі, один із яких ми граємо на виїзді, другий — удома. Обидві команди хочуть поїхати на чемпіонат світу, кожна готуватиметься до протистояння якнайсерйознішим чином. Шанси рівні...
На знімку: тренування збірної України в Кончі-Заспі.