Під таким гаслом громадська організація Рух добровольців «Простір свободи» розпочала кампанію, вимагаючи від влади забезпечити добровільність вакцинації від будь-яких хвороб. Безпосереднім приводом до початку акції стало звернення міністра охорони здоров’я пана Князевича до Генпрокуратури з вимогою притягнути до відповідальності противників тотальної вакцинації.
«Користуючись панікою, спричиненою спалахом грипу, міністр прагне залякати і змусити замовкнути всіх, хто застерігає від бездумної вакцинації — йдеться в заяві громадських активістів. — Тепер кожного, хто попереджає, що вакцина — не панацея, що щеплення може призвести до смерті чи каліцтва, що в системі вакцинопрофілактики України безлад, міністр хоче кидати за ґрати за статтею 259 Кримінального кодексу України — «завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей».
Активісти «Простору свободи» наполягають, щоб міністр відкликав своє звернення, а також, щоб медична статистика велася коректно, а випадки погіршення здоров’я чи смерті пацієнта внаслідок щеплень розслідувалися об’єктивно.