На Львівщині співробітники управління державної служби боротьби з економічними злочинами викрили факт нецільового використання бюджетних коштів у сумі 20 мільйонів гривень. Їх отримало одне з підприємств у рамках кредитування проекту з впровадження передових енергозберігаючих технологій з виробництва альтернативних джерел палива. «Винуватицею» злочину стала Постанова Кабміну «Про порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у держбюджеті для надання кредитів на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів у галузях економіки». Нею передбачалося кредитування проектів з впровадження передових енергозберігаючих технологій з виробництва альтернативних джерел палива, що отримали позитивний висновок Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергоресурсів.
У рамках виконання Постанови Державна інноваційна фінансово-кредитна установа надала кредит одному з ТОВ Львівщини. Позичальник зобов’язувався використовувати всі кошти винятково на реалізацію проекту. Умови позички були досить вигідними: 50 мільйонів гривень під 7 відсотків річних до 31 грудня 2012 року. До того ж кошти на розрахунковий рахунок комерційної структури надійшли одним траншем.
Однак підприємство вирішило діяти «мудріше», розмістивши 20 мільйонів на депозитний рахунок під 17 відсотків річних до першого липня 2013 року. Відтак, альтернативні джерела палива мали «посунутися». За фактом порушено кримінальну справу, а інші структури, що діяли в рамках проекту, опинилися під пильним наглядом контролюючих структур.  
 
Львів.