Поява законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань запровадження зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти і встановлення відповідальності за порушення порядку проведення ЗНО знань підтверджує побоювання громадськості. А саме готується свідомий зрив голосування по цьому документу. Про це вчора на прес-конференції заявила народний депутат Леся Оробець.
Вона нагадала, що в основу цього законопроекту ввійшов проект Міністерства освіти, який був удосконалений фахівцями Верховної Ради та іншими експертами.
Парламентарій зазначила: «Я чітко розумію, що нині реформа тестування залежить від доброї волі Міністерства освіти. І будь-хто з політичних наступників Івана Вакарчука може дати задній хід. Більше того, змушуватимуть це робити через політичний тиск. Тому, щоб зберегти всі її успіхи, вона потрібна у вигляді закону», — сказала народний депутат.
Окрім того, Леся Оробець підкреслила: «Тому я підтримую ініціативу громадської мережі «Опора» звернутися до Голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням переглянути висновок юридичного управління».