На цьому Президент України Віктор Ющенко наголосив, перебуваючи в Херсонській області, повідомляє «Українська правда».
«Виборець повинен бути готовий прийти 17 січня на вибори й висловити свою позицію», — зазначив глава держави. Водночас він сказав, що вибори є тестом для суспільства.
«Приходить час, коли необхідно визначитися у своєму виборі, у своїй долі, в долі країни. Тому грати в маніпуляції або в карантини, або в надзвичайний стан я не буду», — підкреслив Віктор Ющенко.
***
Якщо уряд не змінить тактику, країну очікує боргова яма
Україна півроку жила за рахунок двох джерел — кредити МВФ і друкарський верстат Національного банку. Тепер обидва джерела вичерпані, а ми так і не змогли отримати користь для країни. Таку думку Арсеній Яценюк висловив на прес-конференції в Севастополі, повідомила прес-служба кандидата в Президенти.
МВФ уже видав Україні близько 12 мільярдів доларів кредитів. На останній транш вони не мають жодних підстав, оскільки уряд нічого не зробив для того, щоби продовжувати отримувати допомогу. «Тому на нас чекають складні часи і серйозні фінансові проблеми», — вважає Арсеній Яценюк. Єдине вирішення проблеми, яке може запропонувати чинний уряд, — знову примусити центральний банк друкувати гроші. Але такі дії можуть повернути Україну в 1990-ті роки, коли споживчі ціни зростали щодня. Якщо такий механізм буде задіяно, то нам, переконаний А. Яценюк, доведеться виходити з боргової ями та економічного колапсу довгі роки.
***
Мін’юст завершив видачу документів партіям 
Як повідомили в прес-службі відомства, від початку виборчої кампанії Міністерством юстиції засвідчено копії статутів та свідоцтв про реєстрацію 18 політичним партіям: це — партія «Справедливість», Комуністична партія України, Соціал-демократична партія України, політична партія «Союз Лівих Сил», Народна партія, Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Партія регіонів, Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Українська народна партія, Соціалістична партія України, Молодіжна партія України, Слов’янська партія, Прогресивна соціалістична партія України, Народно-демократична партія, Патріотична партія України, Селянська партія України, Ліберальна партія України, Всеукраїнська партія трудящих.
***
Об’єднані ліві попереджають про фальсифікації
Фальсифікація результатів виборів стане можливою за рахунок підробки голосів виборців, які зараз перебувають за кордоном. Адже рішенням Конституційного Суду дозволено голосувати навіть нелегалам. На цьому під час перебування на Хмельниччині наголосив лідер Компартії України, кандидат на посаду Президента від Блоку лівих та лівоцентристських сил Петро Симоненко.
«У Конституційному Суді за ініціативою громадянина Ющенка прийнято рішення, що за кордоном можуть голосувати всі громадяни України, незалежно від того, чи перебувають вони на консульському обліку, чи ні. А це означає, що ми взагалі не знаємо, в яку державу й скільки бюлетенів відправляти», — заявив лідер комуністів.
Петро Симоненко нагадав, що офіційно за кордоном працює не більше чверті мільйона українців. А нелегалами виїхали в понад 25 разів більше, повідомляє прес-служба партії.
***
Засуджений на три роки умовно знову став головою Сімферопольської територіальної виборчої комісії
Сесія міської ради кримської столиці відмовилася припинити повноваження голови Сімферопольської територіальної виборчої комісії Володимира Крилова. Хоча, за словами міського голови Геннадія Бабенка, це рішення було винесене на голосування на прохання самого В. Крилова.
За звільнення голови виборчкому проголосувало 38 депутатів (для прийняття рішення необхідно 39 голосів. — Авт.). При повторному голосуванні також нарахували 38 «за».
У березні 2006 року Залізничний суд Сімферополя визнав вибори міського голови Сімферополя недійсними через те, що в день голосування виборчком відмінив реєстрацію кандидата на посаду міського голови Олександра Гресса. У квітні сімферопольський виборчком визнав переможцем на виборах Геннадія Бабенка. В травні Залізничний райсуд заборонив комісії реєструвати міським головою Геннадія Бабенка та інформувати міську раду про результати виборів. Але Геннадій Бабенко прийняв присягу та вступив офіційно на посаду міського голови. Вже цього року Київський райсуд Сімферополя засудив В. Крилова до трьох років позбавлення волі умовно за невиконання рішення суду та перешкоджання в здійсненні виборчого права громадян. Окружний апеляційний суд АР Крим вирок залишив у силі, передає наш власний кореспондент Георгій Вервес.