Учора було по 3, а сьогодні — по 5... От лише там були раки маленькі й великі. А тут, власне, розміри та вага не змінилися.
За даними моніторингу головного управління статистики, ціни на продовольчі товари лише за 10 днів липня, з 10-го по 21-ше число, наростили на Кіровоградщині від одного до п’ятнадцяти відсотків.
Істотно подорожчали: хліб з борошна першого ґатунку — на 4,1 відсотка (в середньому по Україні — на 0,4), хліб житній — на 2,8 (на 0,7), макаронні вироби — на 1 (на 0,8), крупа гречана — на 2 (на 1), яйця курячі — на 15,3 (на 11,5), цукор — на 1,8 (на 1,1).
Не «квапиться» хіба що олія — ціна зросла на 1,3 відсотка (в Україні — на 2,3). Перше пояснення цьому — наявність в регіоні потужних переробних підприємств з її виробництва.
Тож суто український винахід, придуманий для заспокоєння усіх не надто забезпечених громадян (мова — про «борщовий набір») має на Кіровоградщині значно кращий вигляд, ніж деінде. Його вартість станом на 22 липня (за цінами, що склалися на ринках області) сягала лише 16,5 гривні. В той час як по Україні, за різними джерелами, — від 18,5 до 25,18 гривні.
Сало, яким під час приготування борщу можна замінити доступне не всім м’ясо (а воно в нас не просте, а з прорістю), тримається традиційних 20 гривень. Як то кажуть, плюс—мінус. Свинина «просить» за себе від 45 до 58 гривень, на кістці — 42; яловичина на кістці — 40, лопатка — до 55.
Яйця курячі вкотре додали в ціні. Десяток їх можна придбати і за 9,5 гривні, й за 15 — залежно від вибагливості покупця. 
Крім яєць, вищі, ніж середні по Україні, ціни на м’ясо птиці, рис, масло вершкове, сир м’який...
Цукор залишається на Кіровоградщині дешевшим, ніж в середньому по Україні — 9,8 гривні. Навіть після подорожчання на 5—10 відсотків його ціна в області коливається від 9,3 до 10,15 гривні за кілограм.
Кіровоградська область.