У суботу на центральному речовому ринку Рівного малолюдно, натомість на продовольчих, у супермаркетах — ніде яблуку впасти: рівняни запасаються харчами, які, з огляду на останні події в Україні, не дешевшають. М’ясо краще купувати на базарі, хоча віднедавна й тут ціни на нього «кусаються». Так, на ринку «Андріївський» за кілограм свинини (м’якоть) правлять 60—65 гривень, тоді як не так давно її можна було купити за 50—55, необрізну із салом — 40—45 гривень, а ось за кілограм яловичини (м’якоть) — 70 гривень, на кістці — 45 і більше. У зв’язку зі спекою, а відтак меншим попитом подешевшало хіба що сало — від 10 до 30 гривень.
Що стосується овочів і фруктів на базарних лотках, то вони коштують (за кілограм): огірки — 8 гривень, помідори — 6—8, капуста білокачанна — 3, капуста цвітна — 7—10, баклажани — 8—10, перець болгарський — 7—8, цибуля — 7, морква — 5—6. До речі, моркву, цибулю, капусту дешевше купувати в супермаркетах. Основний продукт поліщуків — картопля — нині на ринку по 2,5—3,5 гривні. Цього року не вродили огірки, на них зараз попит, бо триває сезон заготівлі на зиму. Їх можна купити в селян зранку по 10—12 гривень за кілограм.
Делікатеси — інжирний персик, банани, виноград — коштують відповідно 28, 15 і 40 гривень. Дехто з покупців, що повернувся з відпочинку з Європи, проходячи повз лотки, зауважують, що ціни на деякі фрукти навіть вищі за європейські.
Рівне.