Упродовж багатьох років столична Державтоінспекція організовує для дітей різноманітні конкурси, вікторини, змагання. За останні роки київські школярі зображували на малюнках свій безпечний шлях до школи, ліпили «Дядька Степана», фантазували на тему «Якби я був начальником ДАІ» і так само, як дорослі, під час проведення Олімпіади з правил дорожнього руху здавали іспити на одержання посвідчення водія.
А в нинішньому році з 1 вересня київська ДАІ спільно з Головним управлінням освіти і науки Києва оголосила про проведення нового конкурсу — «Ми крокуємо по місту». Юним художникам було запропоновано намалювати, як правильно поводитися на дорозі.
Близько 20 тисяч маленьких киян і навіть школярі зі столичної області натхненно працювали над завданням. Практично кожен продемонстрував у своїх роботах і майстерність, і оригінальність, і відмінне знання Правил дорожнього руху. Тому журі було дуже важко вибрати найкращі малюнки. І все ж, підбиваючи підсумки, було відібрано 100 робіт, автори яких отримають від організаторів дипломи та подарунки.
Після закінчення урочистої частини та нагородження, яке відбулося 23 жовтня в Київському академічному театрі ляльок, дітям було запропоновано перегляд вистави з Правил дорожнього руху «Таємниця королеви доріг». Крім того, 10 виконавців найоригінальніших робіт отримали сертифікати на відпочинок в одному з дитячих літніх таборів України.
Також з метою попередження аварійності на вантажному автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності вантажних автомобілів під час експлуатації з 2 по 30 листопада 2009 року в Києві проводитиметься комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Небезпечний вантаж». Під час операції наряди патрулюватимуть біля під’їзних доріг до підприємств, які виготовляють небезпечну продукцію, та виловлюватимуть вантажні автомобілі, що перевозять небезпечні вантажі.
Відділ Державтоінспекції Печерського району м. Києва.