Хмельницька область не використовує повною мірою свій туристичний потенціал. Хоча посідає третє місце в Україні за кількістю пам’яток архітектури, четверте — за кількістю рекреаційних та природних багатств тощо. Про це йшлося на колегії облдержадміністрації.
За приклад для впровадження в області запропоновано концепцію розвитку туризму в Кам’янці-Подільському. Кам’янчани запропонували розробити Програму розвитку туризму на Хмельниччині за участі провідних спеціалістів галузі, передбачити в обласному бюджеті окрему статтю на популяризацію туристичних можливостей, участь у виставках-ярмарках, видання путівника, підтримку фестивальних заходів. Якщо всі наміри буде втілено, то вже наступної весни українці зможуть погуляти на фестивалі «Хмельниччина відкриває туристичний сезон».
Представники Кам’янця-Подільського, як повідомив начальник управління міжнародних зв’язків та туризму міськради Віктор Травінський, уже не вперше порушують питання і про роль Хмельницького аеропорту для залучення іноземних туристів. «Ми отримали відповідь заступника голови облради Олега Хавронюка про те, що в цьому році передбачено кошти в сумі 250 тисяч гривень для ремонту злітної смуги, — сказав пан Травінський. — Невідомо тільки, в чиїй власності має перебувати аеропорт, бо за це конкурують три структури — обласна рада, обласна адміністрація та міська влада Хмельницького».
 
Хмельницька область.