Президент України Віктор Ющенко наголошує, що вакцинація населення має відбуватися в суворій відповідності з рекомендаціями лікарів. Про це на брифінгу вчора повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.
«Президент України вкотре звертається до політиків з проханням не займатися лікуванням українців, а швидше самим лікуватися від «політичного грипу». Оскільки проблема в Україні не в пандемії каліфорнійського грипу, проблема в Україні — це «політичний грип», який поширюють своїми безвідповідальними заявами українські політики», - наголосила вона.
І. Ванникова повідомила, що глава держави закликав уряд, і зокрема Міністерство охорони здоров’я, винести уроки з епідемії грипу і не повторити помилок у разі появи другої хвилі епідемії. Насамперед ідеться про необхідність перегляду підходу до самої політики вакцинації. Вакцинації не лише від грипу, а й від інших небезпечних хвороб — туберкульозу, дифтерії, кору, краснухи тощо. Проте глава держави застеріг проти спроб перетворити вакцинацію на «чергову штурмову кампанію».
Учора Президент України також відвідав із робочою поїздкою Херсонську область, де взяв участь у нараді з питань проведення невідкладних заходів щодо забезпечення регіональної безпеки в умовах епідемічної ситуації. В. Ющенко також відвідав Херсонський обласний онкологічний диспансер, де ознайомився з організацією лікувальної роботи та планами розвитку онкоцентру.
Перед відльотом до Херсона глава держави провів зустріч із головою Національного банку Володимиром Стельмахом. Як повідомляє прес-служба глави держави, співрозмовники обговорили питання економічного розвитку держави та монетарної політики. В. Ющенко звернув увагу на питання розвитку авіабудування. Зокрема, йшлося про невідкладні заходи з розвитку авіабудівної галузі та фінансування відновлення серійного виробництва літаків на ДП Київський авіаційний завод «Авіант» і Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві.