Порт «Южний» приймав ХІІІ засідання Міжнародної асоціації судновласників Чорноморського басейну (BІNSA). У ньому взяли участь представники Мінтрансзв’язку, судноплавних компаній України, Туреччини, Азербайджану, Грузії, Молдови.
Учасники детально обговорили ситуацію, яка склалася в українських портах. Зокрема, тарифну політику на послуги для судновласників та питання взаємодії з різноманітними службами. Турецькі судновласники заявили, що захід їхніх суден в українські порти — це справжнє випробування, бо, по-перше, портові збори у нас вищі, ніж в європейських портах; по-друге, тому, що неймовірно складно пройти бюрократичні процедури — митну, прикордонну, санітарну та медичну.
З цього та інших питань члени BІNSA надали свої пропозиції, які після обробки експертами асоціації буде направлено у відповідні відомства для подальшого розгляду. Підбиваючи підсумки засідання асоціації, начальник порту «Южний» Юрій Крук відзначив: «Судновласники й порти безпосередньо тісно взаємопов’язані, тому обговорення спільних питань дає позитивні результати. Участь у таких зустрічах корисна в частині побудови вигідних відносин із судноплавними компаніями. Адже обговорення питань різного рівня: тарифної політики, взаємодії з агентськими компаніями, портових послуг, — дає можливість вибудовувати правильну стратегію роботи й підвищувати якість послуг, які надають порти».
 
Одеська область.