Є більше зло, ніж інфляція

Кандидат на посаду Президента України Сергій Тігіпко заявив, що Національний банк України повинен кредитувати економіку, а не уряд. Як повідомляє УНІАН, С. Тігіпко вважає, що «нинішня ціна грошей, встановлена Нацбанком, робить неможливим відновлення економічного зростання».
«Грамотні уряди накачують банки грошима, щоб стимулювати свої економіки. А от НБУ старанно оберігає українську економіку від припливу дешевих грошей, — сказав колишній міністр економіки. — На жаль, Україна повернулася до початку 90-х років, коли гроші потрапляли в економіку з НБУ виключно через держбюджет. Треба негайно відновити рефінансування банків під нормальний відсоток, бо кредит буде й надалі недоступним для суб`єктів господарювання. У нинішніх умовах наявне падіння ВВП є набагато більшим злом, ніж загроза інфляції, вищої за очікувані 13-14%».
Ялівцевий гай у Запоріжжі
Кандидат на пост Президента України Інна Богословська ініціювала проведення акції «Ялівцевий гай» в одному з найбільш екологічно неблагополучних міст країни — Запоріжжі. В акції взяли участь більше 300 чоловік, серед них — активісти екологічних і молодіжних рухів, мешканці міста, повідомили у прес-службі кандидата.
Загалом було висаджено 60 саджанців ялівцю. За словами І. Богословської, акція «Ялівцевий гай» — один із елементів національної екологічної програми «Дорога правди», яку буде реалізовано після її перемоги на президентських виборах 2010 р. У цій програмі кандидат пропонує на два роки звільнити від оподаткування суми, витрачені на захист довкілля. Це може бути закупівля обладнання, установка фільтрів, фінансування екологічних програм та інші заходи. «Моя позиція проста: поки турбота про зовнішнє середовище не стане державною політикою, здоров’я нації буде під загрозою», — наголосила політик.
Комуністи обіцяють контроль держави над базовими галузями
Приватизація стратегічних галузей промисловості гальмує розвиток суспільства. Про це на прес-конференції у Вінниці заявив лідер Комуністичної партії України, кандидат у Президенти від Блоку лівих і лівоцентристських сил Петро Симоненко, повідомляє прес-служба КПУ.
За словами Петра Симоненка, нині провідні галузі промисловості мають залишатися виключно в державній власності. «Ми повинні сьогодні розуміти: якщо держава не має власності, то вона не може планувати розвиток суспільства. Але головне — треба розуміти: держава тільки тоді буде міцною і потужною, коли вона контролюватиме базові галузі», — наголосив лідер комуністів, додавши, що саме ці галузі «дають майбутнє нашій державі».
«Саме через них ми будемо вирішувати питання створення робочих місць», — сказав Петро Симоненко. Водночас він зазначив, що націоналізацію підприємств, у разі її здійснення, потрібно проводити згідно із законом. Під час поїздки лідер комуністів також заявив, що Блок лівих і лівоцентристських сил створить молодим учителям та лікарям сприятливі умови для життя в сільській місцевості.
Не можу бути спокійним
Кандидат у Президенти Василь Противсіх упевнений у своїй перемозі в першому турі президентських виборів. Про це він заявив учора на прес-конференції.
«Я переконаний, що виграю вибори, й нікому не треба буде віддавати свої голоси й нікого технічно підтримувати», — сказав кандидат у Президенти.
Коментуючи причину зміни свого прізвища, він наголосив, що хотів підтримати людей, які не підтримують жодного представника нинішньої влади.
«Я проти «Ю» і «Я». Я розраховую на здоровий глузд виборців, бо вже набридло терпіти це беззаконня, безлад, корупцію, кришування, відкати. Не можу спокійно спостерігати за розкраданням держави», — зазначив він.
Окрім того, Василь Противсіх розповів, що сьогодні йому заважають спокійно проводити передвиборну кампанію та намагаються усунути з президентських перегонів.
«Під час реєстрування в мене була безліч проблем. Нині подається багато позовів до Апеляційного суду Києва, щоб оскаржити рішення ЦВК і зняти мою кандидатуру. Наприклад, паспортисту, який реєстрував моє нове прізвище, погрожують звільненням з роботи. Чому? Невже вони мене бояться? Я ж простий селянський син, який хоче змінити Батьківщину», — сказав кандидат.
На запитання, звідки у нього 2,5 мільйона гривень для реєстрації себе як кандидата у Президенти, Василь Противсіх зазначив, що цю суму йому допомогли назбирати друзі, родина та односельці.