Футбол. Ще в суботу наша команда зібралася в Кончі-Заспі на динамівській базі. Були відсутні лише Тимощук і Чигринський. Як відомо, в Німеччині та Іспанії відбувалися чергові тури національних чемпіонатів. Анатолій провів весь поєдинок «Баварії» проти «Шальке-04» (1:1), а Дмитро з першої і до останньої хвилини грав за «Барселону» проти «Мальорки» (4:2). Тому обоє прибули до Києва дещо пізніше.
Учора під вечір відбулася традиційна зустріч журналістів з Олексієм Михайличенком і гравцями збірної. Про ті події постараємося повідомити в наступному числі нашої газети.
Греки визначилися
Наприкінці минулого тижня наставник збірної Греції Отто Рехагель оприлюднив попередній список гравців, які готуватимуться до матчів плей-оф за вихід до фінальної частини чемпіонату світу-2010 проти України. Нагадаємо, що ці поєдинки відбудуться 14 листопада на «Олімпійському» стадіоні Афін та 18 листопада в Донецьку на «Донбас Арені» (початок обох зустрічей — о 20.00 за київським часом).
Воротарі — Константінос Халкіас («Панатінаїкос», Афіни), Міхаліс Сіфакіс («Аріс», Салоніки), Александрос Цорвас («Панатінаїкос»); оборонці — Христос Пацацоглу («Омонія», Кіпр, Нікосія), Вассіліс Торосидіс, Авраам Пападопулос (обидва — «Олімпіакос», Афіни), Георгіос Сейтарідіс, Нікос Спіропулос, Лукас Вінтра (усі — «Панатінаїкос»), Сократіс Папастатопулос («Дженоа», Італія, Генуя), Євангелос Морас («Болонья», Італія), Сотіріос Кіріакос («Ліверпуль», Англія); півоборонці — Георгіос Фотакіс (ПАОК, Салоніки), Грігоріос Макос (АЕК, Афіни), Вассіліс Пляцікас («Шальке-04», Німеччина, Гельзенкірхен), Сотіріс Нініс, Константінос Кацураніс, Георгіос Карагуніс, Александрос Ціоліс (усі — «Панатінаїкос»); нападники — Дімітріос Салпінгідіс, Євангелос Манціос, (обидва — «Панатінаїкос»), Теофаніс Гекас («Байєр», Німеччина, Леверкузен), Георгіос Самарас («Селтик», Шотландія, Глазго), Ангелос Харістеас («Нюрнберг», Німеччина), Константінос Мітроглу («Олімпіакос»), Вассіліос Куціанікуліс (ПАОК).
Георгіос Самарас: «Можливо, це доля»...
Майбутні матчі з Україною будуть дуже важливі для всієї Греції. Про це в інтерв’ю офіційному сайту ФІФА розповів нападник збірної Греції й шотландського «Селтика» Георгіос Самарас.
— Потрапити на чемпіонат світу для нас — величезний успіх, бо досі ми тільки раз грали у фінальній частині світової першості. 16 років тому греки побували на святі футболу. І от тепер хочемо довести, що здатні зіграти на головному турнірі планети ще раз. Фінальна частина таких змагань — це те, що людина пам’ятає до кінця своїх днів.
Безумовно, дуже добре, що ми потрапили в число сіяних команд, уникли зустрічей з такими командами, як Франція й Португалія. Однак, з іншого боку, Україна була одним із найскладніших суперників у другому кошику. Як на мене, шанси 50 на 50. Не сумніваюся, що глядачі побачать два цікавих матчі рівних за класом, дуже непоганих команд.
— Що може підстерігати збірну Греції в Донецьку в середині листопада?
— Буде дуже непросто. Я не грав за «Селтик», коли моя нинішня команда протистояла «Шахтареві». Але чув багато історій від Елано та Нері Кастільо (екс-партнери по «Манчестер Сіті») про погоду в тих місцях. Не виключено, що в Донецьку випаде сніг і температура буде нижче нуля. Але, якщо відверто, не вірю, що погода зіграє занадто велику роль у нашому протистоянні. Буду готовий до цього. І навряд чи відволікатимуся на примхи погоди.
Пригадав Самарас і матчі проти збірні України під час відбору на чемпіонат світу 2006 року, коли греки (на той час чинні чемпіони Європи) поступилися українцям і не пройшли до фінальної частини турніру. «Я тоді грав у молодіжній збірній. Однак пам’ятаю, яке розчарування було після тієї поразки. Ми мали чимало шансів перемогти, і припустилися лише однієї помилки, котра стала фатальною для нашої національної команди. Тепер ми отримали нагоду взяти реванш. Можливо, це доля...»
....А тим часом ФІФА не забарилася з призначенням суддів на матчі в Афінах і Донецьку. Першу зустріч доручили обслуговувати бригаді з Франції на чолі з Лораном Дюамелем. На «Донбас Арені» працюватимуть португальці. Рефері — Олегаріу Бенкеренса.
На знімку: збірна України готується до складних іспитів.