Бокс. Нюрнберг (Німеччина). Британець Девід Хей (23-1, 21 нокаут) здобув перемогу більшістю голосів суддів над росіянином Миколою Валуєвим (50-2, 34 нокаути) і відібрав у нього титул чемпіона WBA у суперважкій вазі. За підсумками 12 раундів один із суддів нарахував нічию 114—114, іще двоє побачили перевагу Хея: двічі 116—112.
Бій відбувався за позиційного протистоянні і малої активності обох боксерів. Валуєв «окупував» центр рингу й намагався працювати першим номером. Натомість Хей постійно контратакував і намагався, щоб суперник не притиснув його до канатів. Кількість викинутих і тим більше завданих ударів у цьому поєдинку була мінімальною. Однак британець бив точніше. І частіше влучав, хоча й робив у ринзі вкрай мало, як для претендента. Загалом бій видався не надто видовищним, і в його середині глядачі почали невдоволено свистіти. Найцікавішою стала кінцівка дванадцятого раунду, коли Хею вдалося ошелешити Валуєва кількома точними ударами в щелепу. І такими потужними, що ноги в Миколи підкосилися, хоча на цьому все й закінчилося.
Наступний бій власник титулу WBA має провести проти офіційного претендента Джона Руїса, котрий в андеркарті вечора здолав технічним нокаутом у сьомому раунді Аднана Сєріна.
Чемпіон світу WBC у надважкій вазі українець Віталій Кличко привітав Хея з перемогою і сказав: «Я готовий поборотися з ним у будь-який час і нокаутую його. Готовий також поборотися з будь-яким боксером у світі. І показати всім, що я — найсильніший», — цитує Кличка-старшого Sportіnglіfe.