Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сумнівається в можливості ухвалення парламентом рішення про відставку Першого заступника Голови Верховної Ради.
Таку думку В. Литвин висловив на прес-конференції в суботу в місті Умань (Черкаська область), коментуючи на прохання журналістів інформацію про збір 150 підписів народних депутатів від фракції БЮТ щодо відставки Першого заступника Голови Верховної Ради Олександра Лавриновича у зв`язку з порушенням ним Регламенту під час пленарного засідання парламенту в п`ятницю.
Він також спрогнозував, що «на цю хвилю підписів може бути запропонована інша хвиля підписів» з іншою тематикою. Ці процеси В. Литвин пов`язав, у тому числі, і з небажанням певних політичних сил розглядати та обговорювати проект бюджету на наступний рік. «Усе робиться для того, щоб знайти приводи зірвати роботу в сесійній залі Верховної Ради», — сказав він, додавши, що «нічого не вийде ні в першому, ні в другому випадку».
В. Литвин заявив також, що ухвалений парламентом закон про підвищення мінімальних соціальних стандартів «повинен діяти, і він буде діяти».
Під час робочої поїздки Голова Верховної Ради України також посадив дуб у парку «Софіївка».
Прес-служба Верховної Ради України.