Урядовий кур’єр» святкує день народження
Це сьогодні ми маємо періодичні видання на будь-який смак і для будь-якої читацької аудиторії. А у 1990-му серед громадсько-політичних і партійних газет і журналів можна було знайти хіба що дитячі чи літературні. «Тож звістка про те, що 23 серпня 1990 року Рада Міністрів УРСР прийняла рішення про заснування свого власного друкованого органу, блискавично поширилась у наших журналістських колах, — згадує заслужений журналіст України, перший головний редактор газети «Урядовий кур’єр», а нині заступник генерального директора Укрінформу Михайло Сорока. — Відразу ж після цього мені зателефонував завідуючий сектором інформації Радміну Георгій Косих і, перепитавши, чи я знаю про це рішення, без довгого вступу запропонував очолити нову газету. Перше вересня 1990-го стало моїм першим робочим днем, а приставний столик у кабінеті Г. Є. Косих — першою «територією» редакції «Урядового кур’єра». Наприкінці жовтня вийшов перший номер газети».
Отже, починалося все з двох кабінетів на вулиці Садовій, із 87 тисяч карбованців, виділених Мінфіном на облаштування редакції (навіть на той час це була сміхотворна сума), з тиражу 20 тисяч примірників 8-полосної газети, що виходила двічі на місяць. Так в Україні народилося перше ділове видання, яке сьогодні є офіційною газетою центральних органів виконавчої влади. 
Березневий 1991 року п’ятий номер став хрещеним батьком інформаційно-рекламного додатку «Орієнтир», який згодом став газетою в газеті. У 1992 році «Урядовий кур’єр» — тижневик, зросли його обсяги, насиченість інформацією. З дня на день тіснішає зв’язок з читачем, надходить все більше листів. Тоді ж почала регулярно виходити рубрика «Запитуйте — відповідаємо». Замість 14 в редакції тепер чотири десятки працівників. З початку 1993 року газета виходить тричі на тиждень, створюється власний комп’ютерний центр, який на той час був одним із найкращих в країні. П’ятиріччя з дня народження видання колектив відзначив зростанням тиражу більше ніж у 10 раз. З 1998 року газета виходить чотири рази на тиждень, а з 1 вересня 1999 «Урядовий кур’єр» став щоденним виданням.
З першого номера газета зайняла, послідовно проводить і обстоює позицію державотворення, захисту інтересів Украйни, її незалежності і соборності. Мінялися уряди, але ця позиція видання залишалася незмінною. 
«Урядовий кур’єр» як перше ділове видання незалежної України оперативно інформує про найголовніші події у економічному, громадському і культурному житті країни, надає ексклюзивну інформацію про діяльність Президента і Уряду, друкує на своїх сторінках повні тексти законів України, Указів Президента, постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів, нормативні документи міністерств і відомств та коментарі до них. Ці документи набувають чинності з дня публікації в «Урядовому кур’єрі». Газета чи не єдина в Україні, яка регулярно надає своїм читачам консультації з будь-яких питань, підготовлені фахівцями міністерств і відомств.
Серед авторів «Урядового кур’єра» — фахові спеціалісти-аналітики, громадські діячі, бізнесмени, діячі науки, культури, освіти і спорту. Газета має розгалужену мережу власних кореспондентів, тож кожна цікава подія в регіонах швидко стає відомою всій Україні.
«Cвоє 19-річчя «Урядовий кур’єр» зустрів у розквіті творчих сил, надійним партнером читачів, які нам довіряють і нас люблять, — каже нинішній головний редактор газети «Урядовий кур’єр» Алла Ковтун. — Унікальність нашого видання в тому, що газета широко висвітлює не лише економічні, а й соціальні проблеми. Наші журналісти багато уваги приділяють повсякденним проблемам пересічних українців. До редакції до цього часу надходить сотні листів від читачів з проханнями допомогти, підказати. Деякі з них так і починаються: «на вас — остання надія»... Неабиякої популярності зажили рубрики газети «За місцевим часом», «Мегаполіс», «Суботні зустрічі», «Підприємництво», «Споживач», «Вісті звідусіль» «Про Україну з любов’ю», «Запитуйте - відповідаємо», «Що хвилює людей». І це дало добрі наслідки — цьогоріч тираж газети збільшився на 33 тисячі примірників, зросла кількість рекламодавців, що допомогло нам в нелегкі кризові часи заробити додаткові кошти. Завдяки цьому змогли поліпшити якість видання: суботній номер виходить в кольорі. Переконана, до свого двадцятиріччя колектив прийде з новими здобутками».