і воно в Україні стало одним із півсотні зникаючих водних артерій, яким за програмою «Кожна краплина має значення» дано «друге життя»
З часом навіть найпотужніші джерела стишують свою ходу, замулюються, мутніють. Щось подібне сталося і з джерелом у селі Кораблище Млинівського району, до якого, аби набрати цілющої води, у минулому з’їжджався люд з близьких та далеких країв. 
Хтозна, можливо крейдяний мул невдовзі повністю заснував би його, якби не ініціатива нинішніх кораблищенських природолюбів з Громадської організації «Шанс». Вони розробили проект порятунку джерела і задля його фінансової підтримки звернулися по допомогу до програми «Кожна краплина має значення», що діє під егідою Організації Об’єднаних Націй та компанії «Кока-Кола» в Україні. Кораблищенський проект виявився доволі привабливим для конкурсної комісії, і в результаті обговорення його визнали одним із переможців першого туру здійснення програми, метою якої є відновлення і захист природних джерел, підтримка відповідального управління водними ресурсами, а також створення довкола них зони відпочинку, активно залучаючи при цьому місцеві громади.
Євген ЦИМБАЛЮК, Олександра ЮРКОВА.
Біля відновленого кораблищенського джерела.
Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.