Блок Юлії Тимошенко вважає, що у Верховній Раді вже є тимчасова антиурядова коаліція, і пропонує її офіційно оформити наступного пленарного тижня. Про це заявив на брифінгу заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко.

«У нас насправді діє така, і це правда, тимчасова антиурядова коаліція, до якої входять комуністи, «За Україну», «Єдиний центр», Партія регіонів і Блок Литвина, — сказав він. — За принципові питання вони голосують спільно, 226 голосів є. І я розумію, що Партія регіонів і комуністи — це ідеологічно близькі політичні сили, але уявити ще декілька місяців тому, що комуністи і радикальна частина Партії регіонів будуть погоджувати кожне голосування з групою «За Україну» та інколи давати телефон з командами, як голосувати... Це для мене несподіванка».
Водночас М. Томенко зауважив, що в БЮТ спокійно ставляться до такої коаліції. «Наша позиція полягає в тому, що ми завжди були противниками всього тимчасового, — зауважив політик. — Тобто, якщо вдасться домовитися про створення нової коаліції наступного тижня, її треба створити і діяти відповідно до Конституції та законодавства, оскільки все, що вирішується підкилимно, — вирішується погано. Треба діяти публічно, чітко і однозначно».