Відкриваючи «круглий стіл» «Проблеми практичної реалізації положень Закону України «Про рекламу» щодо реклами алкоголю та тютюну», що проходив у парламенті, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко нагадав, що згідно з положеннями частини першої та другої статті 22 Закону України «Про рекламу» з 1 січня 2010 року набуває чинності заборона розміщувати рекламу тютюнових виробів, алкогольних напоїв та відповідних торгівельних марок в усіх друкованих засобах масової інформації (крім спеціалізованих видань). 
Окреслюючи проблеми щодо реалізації зазначених положень та теми для обговорення, М. Томенко закликав присутніх звернути особливу увагу на визначення поняття «спеціалізованого видання». Заступник Голови Верховної Ради звернув увагу на те, що в законі «Про рекламу» наразі немає визначення «спеціалізованого видання», в якому дозволяється відповідно реклама алкоголю та тютюну. Немає такого визначення і в інших законах. Водночас він наголосив, що цей факт ні в якому випадку не зупиняє дію закону та закликав Міністерство юстиції спільно з Державним комітетом телебачення та радіомовлення, профільним парламентським комітетом та із залученням фахівців та експертів зробити відповідні роз’яснення з цього питання. До участі у «круглому столі» запрошені народні депутати України, члени профільного Комітету з питань свободи слова та інформації, представники регулюючих та контролюючих виконавчих органів — Міністерства юстиції, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики, а також керівники видавництв друкованих та інших засобів масової інформації.
* * *
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що розпуск нинішнього складу парламенту залишиться нездійсненною мрією Президента України Віктора Ющенка.
Про це він сказав кореспонденту УНІАН, коментуючи журналістам пункт передвиборної програми кандидата на пост Президента України Віктора Ющенка, якщо депутати не ухвалять зміни до Конституції протягом ста днів з дня їх внесення на розгляд Верховної Ради України.
За словами М. Томенка, розпуск парламенту можливий, але вже за іншого президента. «Тому я переконаний, що розпуск нинішнього складу Верховної Ради залишиться нездійсненною мрією Віктора Ющенка», — сказав він.
Микола Томенко зауважив, що Президент пообіцяв внести на розгляд парламенту нову редакцію Конституції після її всенародного обговорення, яке завершиться лише після 1 грудня. Водночас слід зазначити, що протягом 100 днів, які Віктор Ющенко виділив парламенту для ухвалення нової редакції Конституції, відбудуться вибори, і буде обрано нового главу держави.
За словами заступника глави парламенту, якщо після президентських виборів питання дострокових виборів Верховної Ради залишиться актуальним, то реалізовувати право на розпуск парламенту буде не Віктор Ющенко, а новий Президент України.
* * *
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко зауважив, що останніми днями в діяльності багатьох політиків спостерігається загострення політичної неадекватності між їхніми заявами та діями.
М. Томенко зауважив, що тільки-но Президент зробив спеціальну заяву і закликав журналістів не пускати політиків на екрани, як у пресі з’явилася інформація, що сьогодні він (нагадаємо, Віктор Ющенко зареєстрований кандидатом у Президенти під номером 9) бере участь у ток-шоу «Велика політика» на каналі «Інтер».
Він також звернув увагу на те, що протягом двох останніх днів один і той же текст про «злочинну» роль з’їзду БЮТ з висунення кандидата у Президенти на майдані Незалежності 24 жовтня у поширенні епідемії грипу озвучили представники Партії регіонів та Віктор Ющенко, а сьогодні депутатами Партії регіонів, Комуністичної партії та пропрезидентської частини «Нашої України» проголосовано рішення відновити масові заходи, передовсім мітинги, під час оголошеного урядом карантину.
Микола Томенко ще раз закликав усіх допомогти урядові в успішному подоланні епідемії грипу, а не використовувати грип як інструмент ведення власної президентської виборчої кампанії.
Прес-служба Верховної Ради України.