Уже з наступного року окупаційна російська влада здійснюватиме призов кримської молоді на службу до різних регіонів Російської Федерації аж до Сибіру, Далекого Сходу та гарячих точок, яких у Росії чимало. Це й кордон з Афганістаном, Дагестан та Чечня.
Інформацію про це підтвердив у ході телемарафону на основних кримських телеканалах «и. о. главы Крыма и председатель Совета Министров» Сергій Аксьонов.
Зокрема, він зазначив, що вже з 2015 року в Криму почнеться призов до збройних сил Російської Федерації, адже «сьогодні російська армія дійсно потребує приходу гідних чоловіків». Однак у тому, що з Криму буде призов «гідних чоловіків», сумніваються й самі росіяни.
За словами спікера РНБО України Андрія Лисенка, колишнім українським військовим, що залишилися на території Криму, після нещодавно проведеної атестації записали в особистих справах: «Имеет склонность к измене Родины».
Про це розповів недавно й контрактник Збройних Сил України Редван Менборієв, котрий після анексії Криму залишився на півострові служити в російській армії, прийняв рішення повернутися в Україну та взяти участь у бойових діях проти терористів на боці українських військ у зоні АТО. За даними прес-служби СБУ, Менборієв покинув місце служби на знак протесту проти агресії Росії щодо сусідньої держави.
Так, колишнім українським військовим забороняється виїжджати з окупованої території протягом трьох років. Крім того, їхня зарплата набагато нижча, ніж у росіян.
А з боку російського командування щодня проводилася антиукраїнська агітація — події в Україні подавали в перекрученому вигляді, принижували честь і гідність українського народу.
Крим.